Suomessa junanradan ylittävät risteykset on nykyään liikennevalojen lisäksi turvattu puomeilla. Näin ei kuitenkaan ole kaikkialla maailmassa, eikä edes lähimmissä Euroopan maissa. Tsekin poliisista lisättiin nettiin varoittava video risteyksestä, jossa puomeja ei ole asennettu. Varomaton rekankuljettaja ajaa päin punaisia valoja junan tullessa täyttä vauhtia kohti risteystä. Oheiselta videolta näet, kuinka juna törmää rekkaan täydellä vauhdilla. Tiekameran kuvaamalla videolla poliisi haluaa muistuttaa ihmisiä varovaisuuteen ja valppauteen liikenteessä ja varsinkin junaratojen ylityksessä. Vaikka Suomessa on yleensä paremmin suojatut radanylityskohdat, on tästä videosta syytä ottaa opiksi. Rautateillä ja ylityskohdissa ei missään tapauksessa tule leikkiä, sillä junat liikkuvat lähes äänettömästi ja painavaa veturia on mahdoton pysäyttää hätätilanteessa.

Katso videolta, miten onnekas rekankuljettaja selviää törmäyksestä täydessä vauhdissa olevan junan kanssa. Miten sinä kyseisen rekan kuljettajana selittäisit perävaunun katoamisen omalle pomollesi? Junan ja rekan törmäys näkyy videolla noin kohdassa 1:05.

Jaa varoittava video törmäyksestä: