Suomen valtioneuvoston Ulkoasiainministeriö julkaisi tänään tiedotteen, jossa se kertoo julkaisevansa maailman ensimmäiset valtiolliset, suomalaisia tunteita, vahvuuksia ja paheita kuvaavat hymiöt. Suomi Emoji -hymiöt ovat saatavilla niin Androidille kuin Applen iPhone puhelimille.

Suomi-hymiöitä julkaistaan aluksi 29 kappaletta. Hymiöt on jo ladattavissa Android älypuhelimille Google Play sovelluskaupassa ja Applen iPhonelle hymiöt julkaistaan apple storessa piakkoin. Hymiöiden lataus on käyttäjälle ilmaista. Näiden 29 hymiön lisäksi vuoden lopussa julkaistaan uudenvuoden kunniaksi erityinen suomi-emoji. Suomalaiset ymmärtävät suurimman osan uusien Emojien merkityksestä helposti, mutta thisisFINLAND -sivusto julkaisee joka päivä 1.-29. joulukuuta lyhyen kertomuksen yhdestä uudesta Suomi-emojista. Ensimmäiseksi julkaistu hymiö on ”Kaamos”, josta sivusto kertoo seuraavasti: Suomen talvet ovat pitkiä ja pimeitä. Lapissa aurinko ei nouse ollenkaan joulu-tammikuussa. Suomessa tätä auringotonta jaksoa kutsutaan kaamokseksi.

Ulkoministeriön maakuvayksikön päälliukkö Petra Theman kertoo, että Emojit käsittelevät suomalaisia tunteita ja stereotypioita humoristisesti. ”Totesimme, että stereotyyppejä ja yksinkertaistamista on mahdotonta välttää, mutta pilke silmäkulmassa voidaan kyllä käsitellä yleisesti tunnettuja vahvuuksiamme ja paheitammekin”, Theman kertoo ulkoministeriön tiedotteessa. Suomi-Emojit ovat nousseet tänään puheenaiheeksi sosiaalisessa mediassa ja ne on noteerattu ulkomaita myöten. Theman on iloinen tempauksen saamasta huomiosta Suomessa ja ulkomailla: ”Olemme iloisia erinomaisesta globaalista vastaanotosta, jonka emojimme ovat jo saaneet osakseen”, Petra Theman sanoo. ThisisFINLAND sivusto julkaisee Suomi-emojien selitykset joulukalenterissaan 13 eri kielellä.

Jumissa-suomi-emojiYksi hauskoista Emojeista on nimeltään ”Jumissa”. Tässä Emojissa toppapukuinen lapsi on jäänyt kielestään kiinni metallitankoon. ”Rauhanvälittäjä”-Emoji on saanut inspiraation presidentti Martti Ahtisaaren tekemästä ansiokkaasta rauhanvälitystyöstä. Muita uusia Emojeita ovat muun muassa Sauna, ”Hajoamaton” eli tietysti legendaarinen Nokian 3310 kännykkä, sekä Metallimusiikkia kuvaava ”Headbanger”

Katso kaikki uudet Suomi emojit tästä

kaikki-suomiemojit

Suomi-emojit on piirtänyt Art Director Bruno Leo Ribeiro.

Lähde

Jaa uutinen kavereillesi: