Jos sinulla on kivekset, voit testata tätä mielenkiintoista makuasiaa, jota on ihan tutkittu.

Tästä kummallisesta tavasta, jota monet miehet ympäri maailmaa ovat tehneet, kerrotaan Fatherly-sivustolla. Sivuston mukaan miehet ovat kastaneet kiveksensä esimerkiksi soijaan, koska he haluavat maistaa sitä kautta soijassa olevan suolaisen maun. Se onnistuisi toki kielenkin kautta, mutta on sanottu, että myös miesten kulkusissa on makunystyröitä.

Osa miehistä on jakanut tämän erikoisen makukokemuksensa sosiaalisessa mediassa, jossa he ovat kertoneet, että kiveksien kautta voi maistaa esimerkiksi suolaisen ja umamin maun.

Mitä tutkimus tästä sanoo?

Tutkimuksen mukaan kiveksissä todellakin on makunystyröitä, mutta ne eivät ole samanlaisia kuin suussamme. Kun laitamme kielen johonkin makua sisältävään asiaan, lähettävät kielessä olevat makureseptorit signaaleja hermojen kautta aivoihin, ja aivot muuntavat nämä signaalit mauiksi. Kivekset eivät ole tällä tavalla yhteydessä aivoihin, joten sen mukaan valitettavasti niiden kautta ei voida kokea makuja. (Toivottavasti tämä miesten haarojen välissä oleva paikka on edes jollakin tavalla yhteydessä aivoihin.)

Toinen todiste siitä, että kivesten kautta ei voi maistaa, on se, että niissä olevat makunystyrät eivät ole niiden pinnalla, vaan niiden sisällä. Monet miehet silti edelleenkin haluavat kokeilla kastaa kulkusensa soijakastikkeeseen. Voihan sitä kokeilla, jos juuri omat pallit olisivatkin yllättäen yhteydessä aivoihin, kuten kieli. Tuskin siitä mitään haittaakaan on.

Lähde: Fatherly