HETWOMAN 69:N HUOLTO-OHJE

PÄIVITTÄIN:

1. Aseta kone vaaka-asentoon, mieluimmin pehmustetulle alustalle.

2. Poista ylimääräiset suojat, jotka haittaavat huoltoa.

3. Tarkista perän liukupintojen öljyisyys.

4. Mikäli pinnat tuntuvat kuivilta, käynnistä automaattinen voitelujärjestelmä peräluukun yläpuolella olevasta nipukasta. Jos yläpään huulitiivisteen raosta alkaa kuulua napinaa tai kitinää, keskeytä huolto ja harkitse mahdollisen kuukausihuollon tekemistä. Myös mikäli havaitset öljyn seassa punaista tai keltaista vaihdelaatikko öljyä, keskeytä huolto. Mutta jos huulitiivisteen raosta kuuluu uikutusta tai voimakasta ilman virtaamista, jatka huoltoa normaalisti, sillä se kuuluu asiaan.

5. Aseta rasvaprässi perän ylempään aukkoon. Tässä vaiheessa huomioi turvallisuusnäkökulmat ja varmistu, että käytät suojaeristettyä rassia. Joissakin konemalleissa on kuitenkin sisäänrakennettu suojajärjestelmä, josta tulee varmistua ennen koneen voitelua.

6. Rasvaa kone huolellisesti SMEG 5000 tai SPER 600 vaseliinilla (alempaa aukkoa ei normaalisti tarvitse rasvata, paitsi joissakin erikoismalleissa).

KUUKAUSITTAIN:

1. Mikäli kone on kovin uusi (alle 13 v.), tai kovin vanha (yli 45 v.), tätä huoltoa ei yleensä tarvitse tehdä.

2. Mikäli peräöljyn seassa on epäpuhtauksia, älä käytä konetta 3–5 päivään. tämä on ihan normaalia tälle konetyypille. Syytä huoleen on, jos öljy pysyy kirkkaana yli kuukauden. Huolehdi, että koneella on riittävästi öljynsuodattimia.

3 KK:N VALEIN

1. Tarkista koneen etupuoli silmämääräisesti mahdollisista kohoumista ja pullistumista. Jos koneeseen ei ole tehty kuukausihuoltoja säännöllisesti, vaara on ilmeinen.

VUOSITTAIN:

1. Kuuntele koneesta lähteviä sivuääniä (kitinää, naputusta). Mikäli sivuääniä kuuluu häiritsevässä määrin, mikä vika on lähes joka mallissa, harkitse koneen vaihtoa.

2. Tarkista kone pintapuoleisesti. Mikäli havaitset ylimääräistä kulumista tai väljyyttä, vaihda kone ensi tilassa.