Onko tuntemattomana pysyttelevä taiteilija, Banksy, sinulle tuttu? Graffititaiteilija aiheuttaa ympäri maailmaa ilmestyvillä taideteoksillaan pahennusta maailman johtajissa, mutta pelkkää ihastusta kaikissa muissa.

Yksi Banksin tunnetuimmista teoksista löytyy Jerusalemin Länsirannalta. Teoksen nimi on Love is in the Air ja siinä huiviin piiloutunut mies on heittämässä kranaatin sijaan kukkakimppua.

Lisäksi Banksy järjestää jekkuja, jotka järkyttävät ja ihastuttavat: arvostetussa Sothebyn huutokaupassa Lontoossa myynnissä ollut Banksy-maalaus tuhoutui itsestään välittömästi sen myynnin jälkeen. Taideteoksesta maksettiin $14 miljoonaa, mutta sen tuhoutumisen on arvioitu jopa nostavan teoksen arvoa. Katso video taideteoksen tuhoutumisesta ja ihmisten kauhistuneista reaktioista täältä.

Banksyn henkilöllisyyttä on arvailtu jo vuosia, mutta kukaan ei siltikään tiedä kuka tämä on. Villein arvaus on ollut, että Banksy on oikeasti 7 eri ihmisen taiteilijaryhmä. Suurinta huomiota ovat saaneet arviot, joiden mukaan Banksy on Massive Attack-bändin laulaja Robert Del Naja. Mies on kuitenkin kiistänyt väitteet jyrkästi.

Koskaan ei voi tietää, mihin Banksyn teoksia ilmestyy. Tällä kertaa mies pukeutui siivoojaksi ja soluttautui Lontoon metroon maalaamaan rottateoksia ympäri erästä metrovaunua. Lisäksi hän kuvasi tämän taideinstallaation luomisen. Katso alta video, jolla piilotteleva taiteilija laittaa Lontoolaisen metrovaunun ihan uuteen uskoon.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Artikkelikuva: Wallpaperplay