Kultapanda tunnetaan myös nimellä punapanda. Nimi tulee lajin englanninkielisestä sanasta redpanda. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, sillä Punapandoja kutsutaan myös nimillä pikkupanda ja kissakarhu. Tämän lajin kanta on vaarantunut ja sitä tapaa luonnossa enää Himalajan vuoriston alueella. Punapanda on monista muista petoeläimistä poiketen kasvissyöjä.

Yhdysvalloissa Lincolnin eläintarhassa juuri syntyneet kultapandakaksoset hurmaavat vierailijoita suloisella olemuksellaan. Eläintarhan työntekijä on kuvannut tämän hellyyttävän videon, jossa nämä kaksi veijaria ottavat ensiaskeliaan maailmaan.

Kultapandat ovat erittäin uhanalaisia eläimiä, sillä niitä on enää olemassa vain alle 10 000 kappaletta. Kultapandat elelevät itäisellä Himalajalla sekä Kiinan lounaisosissa. Siellä he syövät pääosin bambunversoja, mutta ruokavalioon mahtuu mukaan myös ruohoa, juuria, jäkäliä, hedelmiä, hyönteisiä sekä linnunmunia ja niiden poikasia! (wikipedia)

Tässä vielä kuvia suloisista punapandoista!

suloinen kultapanda
lähde
punapanda luonnossa
lähde
punapanda kultapanda
lähde
punapandakanta on vaarantunut
lähde
punapanda eli kultapanda
lähde
lähde
lähde