Rattijuopumus on yksi vaarallisimmista rikoksista, sillä siinä voi vahingoittaa erittäin monia sivullisia ajajan itsensä lisäksi. Viime vuosina niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa on kampanjoitu laajasti rattijuopumusta vastaan, ja markkinoille on kaavailtu myös erilaisia välineitä, joilla humalainen ei edes pääse rattiin. Esimerkkinä alkometri, johon kuskin pitää puhaltaa ennen kuin hän voi edes käynnistää autoa.

Nyt markkinoilla on myös rattijuoppoussimulaattoreita, joiden avulla ihmiset voivat kokeilla käytännössä, miten humalatila vaikuttaa heidän ajokykyynsä ja tarkkaavaisuuteensa. Monet eivät nimittäin saata uskoa, kuinka jo muutaman juoman kumoaminen vaikuttaa heidän ajotaitoihinsa, varsinkin jos ajovuosia on kertynyt jo monia kymmeniä.

Alla olevalla videolla joukko ihmisiä kokeilee Ford-automerkin kehittelemää simulaattoria, joka jäljittelee päihtymystilaa. Simulaattorin kehitys on osa Fordin ohjelmaa, joka valistaa nuoria humalassa ajamisen vaaroista. Opetus on siis: Älä aja kännissä! Katso videolta, miten nuorilta sujuu ajaminen uudella rattijuoppoussimulaattorilla.