Oletko ollut suhteessa jo jonkun aikaa, ja kumppanisi on alkanut heitellä ilmoille ehdotuksia vanhempien tapaamisesta? Vaikka kyseessä olisi kuinka mahtava tyyppi tahansa, kurkkuasi saattaa alkaa kuristaa ja mietit jo valmiiksi pakoreittiä tai mahdollista sairautta, johon voisit kätevästi sairastua juuri ennen H-hetkeä. Varsinkin jos olet hieman ujompaa sorttia, kumppanin vanhempien tapaaminen saattaa kauhistuttaa ja pelottaa, vaikka tiedätkin, että tämä askel on jossain vaiheessa vain otettava.

Mutta asia voi olla myös päinvastoin. Saatat jopa odottaa tapaamista innolla, sillä totta kai haluat tietää kaiken mahdollisen uudesta hanipööstäsi ja millainen hänen perheensä on. Itse asiassa olet itsekin miettinyt, milloin tämä tapahtuu.

Kumppanin vanhempien tapaamisessa on 5 vaihetta, jotka sinäkin todennäköisesti käyt läpi. Ensimmäisessä vaiheessa alkaa suunnittelu, kun mietitte yhdessä minne kaikkialle voisitte vanhemmat viedä. Puistoon piknikille? Ravintolaillalliselle? Tässä vaiheessa kaikki on vielä hauskaa ja selkeää, kunnes koittaa vaihe 2. Alat miettiä, oletko sittenkään vielä valmis? Tehän aloitte deittailla vasta kuukausi sitten? Entä jos eroatte liian pian ja olette jo sotkeneet vanhemmat mukaan sotkuun? Apua!

Onneksi vaihe 3 tulee suht pian, jossa alat valmistautua tapaamiseen käytännössä. Mitä pukisit päällesi, jottet näytä epäilyttävältä heti kättelyssä? Alat myös muistella kumppanisi perheen taustoja ja sitä, mitä kukakin serkku teki työkseen. Toivottavasti muistisi pelaa, sillä pian jo istutte illallispöydässä neljästään, ja 4. vaiheen paniikki alkaa hiipimään kehoosi. Huomaat puhuvasi aivan liikaa ja liian nopeasti. Tässä vaiheessa auttaa, jos edessäsi on lasi viiniä tai olutta. Mutta ei luoja sentään enempää.

Vaihe 5 on täällä lopultakin. Hyvästelyt ja loppusanat. Hei, sehän meni hyvin eikö vain? Vai menikö… Katso hauska video vanhempien tapaamisesta alta!