Suomalaisittain vuoden odotetuin nyrkkeilyottelu käydään 19. joulukuuta Hartwall Areenalla, kun Robert ”Nordic Nightmare” Helenius astelee kehään ainoana tavoitteenaan voittaa EM-titteli. Vastaan asettuu Saksalainen, toistaiseksi ammattilaistasolla voittamaton, Franz Rill. Rill nousi ottelun haastajaksi alkuperäisen vastustajan, Euroopan Mestari Erkan Teperin loukkaannuttua vain pari kuukautta ennen ottelua. Nyrkkeilyliiton päätöksellä Teper joutuu luovuttamaan EM-tittelinsä ottelun voittajalle. Nyrkkeilymaailmaa läheltä seuraava Amin Asikainen ei usko vastustajan vaihtumisen aiheuttavan ongelmia Robert Heleniukselle:

– En usko sen vaikuttavan harjoitteluun. Otteluihin valmistaudutaan tekemällä duunia omien tapojen mukaisesti. Korkeintaan ottelutaktiikkaan tehdään pientä hiomista, Asikainen kommentoi sketsi.netin toimitukselle. ”Itse asiassa uusi vastustaja on selkeästi Teperiä heikompi ottelija, joten vaihtuminen on vain positiivinen asia Heleniukselle. Olin enemmän huolissani Teperin kohtaamisesta.”

Franz Rill on tähän mennessä voittanut kaikki ottelunsa ammattilaistasolla, mutta Asikainen ei anna liikaa painoarvoa miehen rekordille: ”Franz Rill on aiemmin otellut selkeästi heikompitasoisia vastustajia vastaan eikä ole vielä joutunut kunnon testiin. Häneltä puuttuu kokemus tiukoista ja isoista otteluista.”

Helenius on entinen Euroopan Mestari ja omaa kokemusta titteliotteluista ja otteluista entisiä mestareita vastaan. Kansainvälisten peliyhtiöiden mukaan Helenius onkin otteluun lähdettäessä selkeä suosikki ja Franz Rillin voitolle tarjotaan jopa 7,00 kerrointa. Asikainen on samoilla linjoilla Heleniuksen ylivoimasta:
– Uskon, että Helenius tyrmää Rillin Hartwall Areenalla. Noin 6 erää katsellaan, kunnes Rill alkaa väsyä ja Helenius alkaa saada iskujaan paremmin läpi. Tämän jälkeen Rill kävelee Heleniuksen oikeaan suoraan ja ottelu on siinä, Amin lataa.

Raskaan sarjan otteluissa on kuitenkin aina yllätyksen mahdollisuus, sillä yksi lyönti voi ratkaista ottelun puolin ja toisin. Edellinen yllätys raskaan sarjan nyrkkeilyssä nähtiin hiljattain, kun Tyson Fury vei Maailman Mestaruuden pitkäaikaiselta mestarilta Vladimir Klitschkolta.
– Helenius ei ole joutunut kunnon testiin loukkaantumistensa jälkeen, eikä tänä vuonna käytyjä otteluita voi verrata tulevaan titteliotteluun. Helsingissä tullaan näkemään erinomaista nyrkkeilyviihdettä, kun panoksena on EM-titteli, itsekin paikan päälle suuntaava Amin Asikainen päättää.

Asikainen on entinen EBU:n keskisarjan Euroopan Mestari ja nykyäänkin vahvasti mukana suomalaisessa nyrkkeilyssä. Hän valmentaa aktiivisesti Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevalla Ringside Gymillä harrastelijoita ja kuntonyrkkeilyä (Lähde: ringsidegym.fi). Lisäksi Asikaisella on valmennettavinaan kymmenkunta kilpatason nyrkkeilijää, tunnetuimpana Suomi – Ruotsi –maaotteluun valmistautuva, hallitseva Suomen Mestari, Ilari Kujala.

LUE MYÖS: Näin näet Heleniuksen EM-Titteliottelun ilmaiseksi suorasta live stream –palvelusta

Teksti: sketsi.net
Artikkelin kuva: Marc Sabat