Jos naurat jo joka päivä, on se hyvä asia.

Joskus niitä päiviä voi toki jäädä välistä, mutta nauraa kannattaa aina kun se on mahdollista. Hyvän vitsin lukeminen voi auttaa, jos nauraminen ei meinaa aina onnistua.

Tässä alla on viisi syytä, joiden takia kannattaa edes yrittää hihitellä. Ne kaikki liittyvät siihen, kuinka se on sinulle terveellistä. Nauru pidentää ikää, joka on näiden perusteella ihan totta eikä vain pelkkä sanonta.

5 hyvää syytä nauraa, vaikka ei edes naurattaisi:

1. Nauru rentouttaa lihaksiasi ja näytät positiiviselta

Lihaksesi ja kasvosi rentoutuvat, kun naurat. Sinusta tulee yhtäkkiä paljon helpommin lähestyttävä ja positiiviselta vaikuttava tyyppi etkä vaikuta miltään tiukkapipolta. Ehkä tunnet olosikin juuri sellaiseksi.

2. Nauru yhdistää ihmisiä

Ystävillä on yleensä samanlainen huumorintaju, koska yhdessä nauraminen on tärkeä osa ystävyyttä. Jos ette voi nauraa yhdessä, kuinka voitte tukea toisianne hädässä? Nauru auttaa myös selviämään tilanteista, jotka eivät ole mukavia. Kun nauratte sille, selviätte siitä yhdessä helpommin.

3. Nauraminen on tarttuvaa

Kun hymyilet, joku muu hymyilee sinulle aika varmasti takaisin. Aloitat nauramisella ketjureaktion, joka tekee hyvää monelle muullekin kuin sinulle.

4. Nauru saa sinut tuntemaan olosi eläväksi

Kun naurat paljon, se auttaa sinua tuntemaan, että maailma on parempi paikka. Se antaa sinulle energiaa ja sellaisen tunteen, että olet vapaa kuin taivaan lintu.

5. Nauru on erinomainen stressin lievittäjä.

Kun olet vaikeassa, traumaattisessa tilanteessa, koita edes yrittää nauraa. Se lievittää jännitystä ja pahaa oloa. Vaikka nauru kestäisi vain hetken, viesti menee keholle perille, että kaikki on kunnossa.

LUE MYÖS