Vaimo laittoi minut asialle hakemaan Prismasta kanamunia, koska hänen oli tarkoitus paistaa lättyjä.

En käy kovinkaan usein kaupassa, koska vaimoni hoitaa yleensä kauppakäynnit, joten kanamunahyllyjen luona jouduin ihmettelemään monenlaista tarjontaa: oli luomua, valkoisia sekä ruskeita munia sekä isoja ja pieniä paketteja.

Lopulta näin pienemmän paketin, jossa oli pieniä pilkullisia munia, joiden päällä luki, että viiriäisen munia. Tuollaiset munat olivat minulle uusi tuttavuus ja mietin voiko niitä syödä ja miltä ne oikein maistuvat.

Siihen saapui siinä minun ihmetellessäsi keski-ikäinen nainen ja kysyin häneltä, että onko rouva koskaan maistanut Viiriäisen munaa? Nainen vastasi, että en minä herranen aika tunne koko miestä.

Näin vastasi moni muukin nainen, kun siinä innostuin kyselemään…

LUE MYÖS