Mummo meni terveyskeskuslääkärille valittamaan sairauksiaan.

Lääkäri tutki ja määräsi lääkkeet ja sanoi, että se maksaa 100 euroa. Mummo siihen, että kun on tuo eläkekin pieni ja toimeentulo heikko, niin jos hän kysyy lääkäriltä yhden kysymyksen. Jos lääkäri ei osaa vastata saisiko hän käynnin ilmaiseksi? Lääkäri mietti ja ajatteli. Mummo kun on vanha ja tuollaisen yksinkertaisen tapainen niin olkoon sitten, kysykää.

Mummo kysyi: Tietääkö lääkäri mitä varten yläpään karvat harmaantuvat aikaisemmin kuin alapään karvat? lääkäri mietti muttei löytänyt yhtään lääketieteellistä vastausta ja nolona myönsi, että ei tiedä.

Katsokaas lääkäri, kun yläpäässä on surut ja murheet ja alapäässä ilot ja riemut. Niinpä mummo sai ilmaisen käynnin.

Mummo lähti reseptin kanssa apteekkiin. Lääkäri katseli ikkunasta, kun mummo köpötteli kohti apteekkia, samalla välähti että, varmasti mummo kysyy saman kysymyksen apteekkarilta, että saisi lääkkeet ilmaiseksi. Lääkäri soitti apteekkiin ja kertoi että, täältä on tulossa mummo hakemaan lääkkeitä, ja varmasti kysyy saman kysymyksen. Vastaa sitten niin kuin neuvon.

No mummo tuli ja esitti reseptinsä ja apteekkari sanoi: että kestää noin viisi minuuttia. Mummo lupasi odottaa. Mummo siihen valittamaan köyhyyttään ja kysyi, että saako kysyä yhden kysymyksen ja jos apteekkari ei tiedä saisiko hän lääkkeet ilmaiseksi? Se sopii mainiosti!

Mummo kysyi Miksi ihmisellä yläpään karvat harmaantuvat ensin kuin alapään?

Apteekkari oli miettivinään ja tokaisi että, yläpäässä on surut ja murheet alapäässä ilot ja riemut.

Väärin sanoi mummo. Yläpään karvat tulevat 15 vuotta aikaisemmin.