Jos raskit luopua joistakin herkuistasi, pääset samalla eroon kodissasi olevista tuholaisista.

Ötökät eivät ole ainoita kodin tuholaisia. Sellaisia ovat myös esimerkiksi hiiret. Saatat luulla, että hiiret pitävät juustosta. Se ei ole totta, ne oikeastaan vihaavat juustoa ja haluavat syödä jotain ihan muita ruokia. Juustot haisevat hiirten mielestä pahalle. Kyllähän osa juustoista haisee ihmistenkin nenään pahalle, mutta maku voi olla silti herkullinen. Eli voit laittaa juustoa niihin kohtiin kotiasi, jonne et halua hiiriä.

Muurahaiset taas eivät pidä kurkusta, joka on monen ihmisen herkkua. Ne eivät pidä erityisesti niiden kuorista. Kurkunkuorissa on yhdistettä nimeltään trans-2-nonenal, jota käytetään kaupallisissa hyönteismyrkkyvaahdoissa. Se on muurahaisten makuun liian kitkerää.

Hämähäkit vihaavat piparminttuöljyä. Sitä ei kuitenkaan tiedetä miksi, joten sitä voidaan vain arvailla. Ehkä ne vain haluavat pysyä erossa voimakkaasti tuoksuvista öljyistä. Kukapa liian voimakkaita asioita haluaisi haistella. Ei tämä tuote taida kaikkien ihmistenkään mielestä olla mitään herkkua.

Kaneliöljykään on tuskin hyvää, mutta joidenkin mielestä se on terveellistä. Jos olet ostanut sitä, eikä se maistu sinulle, voi tappaa sillä hyttysiä tai oikeastaan tuhota niiden toukkia. Mikä sen parempaa kuin että inisevä hyttynen menehtyy jo ennen syntymistään. Jos ne ehtivät syntyä, niin kokeile timjamia. Timjami sisältää kemikaaleja, joista hyttyset eivät pidä.

Lähde: Postfun