Kukapa ei rakastaisi sitä hetkeä, kun pääsee napostelemaan välipalaa.

Vaikuttaisi siltä, että paikalla ei ole kovinkaan paljon väliä, kun haluaa mässäillä välipalaa. Ainakin tämän uuden tutkimuksen mukaan sitä tehdään monissa erikoisissa paikoissa. Tutkimus toteutettiin kyselyn avulla, johon vastasi 2000 aikuista. He kertoivat missä kaikissa kummallisissa paikoissa he ovat syöneet välipalaa.

Näissä erikoisissa paikoissa moni napostelee

Yli 20 % vastaajista kertoi napostelleensa kylvyssä, kun taas 18 % kertoi tehneensä sitä vajassa ja yksi kymmenestä ihan leikkimökissä.

18 % halusi korostaa sitä, että he nauttivat, kun pääsevät napostelemaan satunnaisissa paikoissa, kuten vessassa. Vessassa on usein lukko ja siellä saa olla rauhassa, mutta yli neljäosa vastaajista kertoi jääneensä kiinni joissakin erikoisissa paikoissa napostelemisesta.

30 % vastaajista arveli, että heidän läheisensä järkyttyisivät, jos he tietäisivät missä paikoissa heillä on tapana napostella.

Voileipien, makeisten ja hedelmien ohella perunalastut, suklaapatukat ja keksit ovat yleisimpiä erikoisissa paikoissa syötyjä välipaloja. Kuitenkin 22 % kertoi syöneensä epätavallisissa paikoissa kanaa ja yksi viidestä jotain proteiinipitoista.

Syy siihen, miksi pitää napostella juuri jossakin erikoisessa paikassa

Psykologi Jo Hemmings arvelee, että erikoisissa paikoissa halutaan napostella, koska sellaiset paikat ovat yleensä myös paikkoja, jossa saadaan olla rauhassa. Silloin kenenkään ei tarvitse tietää, jos on himo napostella jotain erikoisia välipaloja. Omassa rauhassa napostelun pääsee tekemään myös nopeasti.

Tässä tutkimuksessa ei ollut mukana suomalaisia. Ehkä meillä onkin täysin erilaiset erikoiset paikat, jossa napostelemme.

Lähde: Metro