Jokainen tamponeja käyttävä nainen tietää kyllä itse tarkoin, kuinka paljon niihin kuluu rahaa.

Eräs mies, jolla ei ole tietysti asiasta omakohtaista kokemusta, oli laskenut kuinka paljon naiset joutuvat kuluttamaan rahaa tamponeihin. Laskutapa oli erikoinen ja se varmasti naurattaa naisia, jotka tietävät tasan tarkkaan, kuinka paljon niihin oikeasti kuluu rahaa.

Mies oli fiksuna selvittänyt minkä verran naisilla tulee keskimäärin vuotoa per kuukautiset ja minkä verran yksi tamponi kestää vuotoa. Vuotoa tulee hänen tietojensa mukaan keskimäärin noin 10–35 ml ja yksi tamponi kestää sitä noin 5 ml verran. Mies teki tästä päätelmän, että yksien kuukautisten aikana tarvitaan noin 7 tamponia, mutta hän pyöristi sen kymmeneen. Hän päätteli vielä, että naisella on vuodessa noin yhdeksät kuukautiset, joten vuodessa tamponeita kuluu 10 x 9 = 90 kappaletta.

Mies halusi vielä laskea kuinka paljon rahaa tamponeihin kuluu. Hän oli selvittänyt, että Amazon myy 7,9 punnalla (+ toimituskulut) pakettia, jossa on 64 tamponia, mutta jos ostaa kaksi, niin säästää toimituskuluissa ja saa 128 tamponia noin 20 punnalla. Siinä on hänen mukaansa tamponeita enemmän kuin vuoden tarpeen edestä.

Miehen mukaan on turha valittaa, että tamponeihin kuluisi paljon rahaa. Monet naiset ovat nauraneet miehen laskelmille. Joku oli sitä mieltä, että tämä mies ei ole koskaan ollut naisen kanssa läheisessä suhteessa. Monia huvitti se, että miehen mukaan kuukautiset olisivat vain yhdeksän kertaa vuodessa, koska aika monilla ne ovat noin kerran kuukaudessa.

Sekin on mielenkiintoista, että kuinka tämä mies luulee, että vuotopäivinä selviäisi noin yhdellä tamponilla per päivä. Aamulla laittaa tamponin ja seuraavan seuraavana aamuna uuden. Eikö tässä välissä käydä ollenkaan tarpeilla?

Mies ei taida tietää, että joinakin päivinä voi selvitä pelkällä ohuella siteellä, mutta nekin tosin maksavat.

Lähde: The Poke