On aika varmaa, että et ole käynyt ainakaan kaikissa näissä neljässä paikassa, koska ne sijaitsevat melko syrjäisissä paikoissa.  

Luontoäiti voi yllättää joskus suuresti. Se tapahtuu ainakin näissä alla olevissa paikoissa. Ne ovat epätavalliselta näyttäviä paikkoja, joiden on vaikea uskoa olevan olemassa tai sijaitsevan ainakaan maapallolla, jos niitä ei ole nähnyt itse omin silmin.

1. Pink Lake, Australia

Kuten tämän järven nimikin sanoo, niin kyseessä on vaaleanpunainen järvi, jonka värin ajatellaan johtuvan sen sisältämistä ainutlaatuisista bakteereista. Valitettavasti viimeisimpien tietojen mukaan, järvi ei ole enää vaaleanpunainen. Värin kerrottiin muuttuvan pinkistä jopa syvempään punaisen väriin ja siitä violetin sävyyn sekä lopulta sinisen sävyiseksi. Vuoden 2017 jälkeen väri ei ole enää muuttunut. Silti järvi on edelleen erittäin suosittu matkailukohde.

2. Giant’s Causeway, Pohjois-Irlanti

Giant’s Causeway sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Pohjois-Irlannin etelärannikolta. Kyseessä on luonnon oma pylväsmuodostelma. Se on syntynyt epätavallisten ja muinaisten laavavirtausten seurauksena yli 10 000 vuotta sitten.

3. Thor’s Well, Oregon, USA

Thor’s Well on outo kaivon kaltainen rakennelma Oregonin rannikolla. Se on muodostunut rankkojen myrskyjen aikana tapahtuneen vedenalaisen maanvyörymän takia, jolloin maahan syntyi reikä. Aallot törmäävät siinä kallioihin ja tuloksena on porealtaan kaltainen ilmiö.

4. Pamukkale, Turkki

Pamukkale on Turkissa sijaitseva outo kalkkikivivuori. Tätä aluetta sanotaan valkoiseksi palatsiksi, koska sen pinalla on paljon valkoista travertiini -nimistä marmoria.

Lähde: Traveler Door