Joku haluaa pitää hämähäkit kaukana kodistaan, mutta on varmasti myös sellaisia, jotka toivottavat nämäkin otukset lämpimästi kotiinsa vierailulle tai jopa asumaan kanssaan.

Vaikka ovi olisi sepposen selällään auki, ei sieltä välttämättä kävele yhtäkään tarantellaa, lukkia tai mustaa leskeä sisään. Pienempiä versioita näistä karvajaloista ei näe niin hyvin, mutta tuskin nekään kulkevat ovesta heti sisään, vaikka juuri niitä Suomen luonnosta löytyy paljon.

Nyt on vielä talvi, mutta kun koittaa kesä ja haluat kutsua kotiisi hämähäkkejä, voit edesauttaa sitä eräällä kätevällä keinolla. Se liittyy siihen, millaisia kasveja istutat pihallesi. Ne pitävät korkeista kasveista, joten esimerkiksi auringonkukka houkuttelee niitä ensin pihallesi ja sitä kautta kotiisi.  

Myös se, että pitää pihan ruohon pitkänä, houkuttelee hämähäkkejä ensin pihalle ja sen jälkeen talon sisälle. Jotta ne viihtyvät sisällä pitkään, kannattaa sisällekin hankkia korkeita ja muhkeita kasveja, joihin ne voivat tehdä verkkoja ja asustella niissä mukavasti.

Lähde: Bestlife