Liika suola tekee ruuasta sekä huonon makuisen että epäterveellisen.

Jos sitä kuitenkin lorahtaa ruokaan liikaa, ei hätää, koska tilanteen voi pelastaa. Eräs äiti on jakanut TikTok-videon, jossa hän esittelee kätevän keinon, jolla suolaa saa ruuasta pois.

On vaikea tietää, mitä määrää ohjeessa oleva ripaus suolaa tarkoittaa. Toiset pitävät suolaisemmasta ruuasta kuin toiset. Jos suolaa on liikaa, kannattaa hyödyntää tämän äidin antamaa ohjetta. Sen toteutus vie parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen ruoka on taas syömiskelpoista.

Tähän temppuun tarvitaan vain kuorittuja pottuja. Kun laittaa ne ruuan sekaan kypsymään, ne imevät ylimääräistä suolaa itseensä. Ruuan pitää tietysti olla keittoa tai kastiketta, jotta peruna voisi imeä ruuasta suolaa.

Videon nähneet ovat kertoneet myös omista keinoistaan poistaa suolanmakua ruuista. Joku kertoi laittavansa ruokaan sokeria, joka vähentää suolaisen makua. Myös pippurin kerrotaan vähentävän suolaisen makua. Mutta ruuassa on silloin silti liikaa suolaa, ainakin terveyden kannalta. Joku kehottaa lisäämään ruokaan lisää nestettä.

Tämä perunaan liittyvä taikatemppu voi pelastaa ruokasi ja samalla myös terveytesi!

Lähde: Mirror