Vappu, mikä ihana sana ja kansanjuhla, jolloin saat muun muassa taas esitellä ylpeänä ylioppilaslakkiasi ja vetäistä haalarit päällesi, tai juoda mimosaa hyvällä omallatunnolla puiston penkillä. Vappuna ilmapalloja saavat kuljettaa häpeilemättä muutkin kuin lapset eikä kukaan katso oudoksuen, jos syöt jo kolmatta munkkiasi.

Mutta mitä tehdä vappuna kun kokoontumisrajoitukset ovat päällä ja pandemia jyllää? Mitä syödä, juoda ja nauttia Vapusta vaikka puistopiknikille ei välttämättä pääse? Jos tarvitset ideoita vapun viettoon, lue alemmas ja katso vinkit!

Katso myös kuinka estät darrakeijun vierailun luonasi!

Ideoita vapun ruokailuun: vappubrunssi

Vappubrunssi on yksinkertaisesti must ja parasta siinä on se, ettei sinun tarvitse maksaa itseäsi kipeäksi lähtemällä nauttimaan siitä ravintolaan. Puiston sijaan piknikin voi järjestää myös kotona perheen kesken. Vinkki: Päättäkää teema ruuille ja juomille, esimerkiksi Euroopan eri maiden ruokakulttuuri, eri vuodenajat tai kaikkien omat lempiruuat. Ja jos perheessä on ihmisiä, joita ei kokkailu niin kiinnosta, he voivat olla vastuussa vaikka juomapuolesta tai kattauksesta/koristeluista.

Mitä tehdä vappuna? Munkinpaistajaiset ja simanmaistajaiset!

Jos haluatte nauttia herkuista mutta myös tehdä jotain samalla, tehkää munkinpaistajaisista tapahtuma. Munkkien valmistaminen on oma työnsä joka vaatii aikaa, joten voitte kokoontua turisemaan, siemailemaan skumppaa ja paistamaan munkkeja samalla. Loistava idea myös silloin, kun joukossa on lapsia, jotka eivät ole näitä herkkuja ikinä valmistaneet. Samalla voitte testailla itsetekemäänne simaa tai jos olette nämä juomat ostaneet kaupasta, toimia eri merkkien testailijoina ja arvostelijoina! Jos virtaa löytyy, voitte leipoa myös tippaleipiä ja järjestää kilpailun siitä, kenen käsissä syntyvät hauskimman näköiset tippaleivät!

Ideoita vapun viettoon ‒ katso käytännölliset vinkit!

Hauskaa tekemistä vappuna: pihapelit

Vaikka puistoon ei kannata lähteä, omalla pihalla voi pelailla! Jos haluat pelailla muutakin kuin silmäpeliä ja tuopinnostamista takapihalla, ota nämä vapun pelivinkit talteen.

Mölkky. Nyt on aika kaivaa puupalikat esiin! Mölkkyä voit pelata oikeastaan ulkona missä vain, jossa on tarpeeksi tilaa heittää palikkaa vahingoittamatta ketään. Peliä voi pelata yksinpelinä tai joukkueina. Peli on myös tarpeeksi yksinkertainen ja sopii kaikenikäisille.

Ideoita vapun viettoon

Petankki. Tämä kuulapeli on pihapelien klassikko! Tehtävänäsi on heittää metallikuulia mahdollisimman lähelle maahan viskattua maalipalloa. Muistat tämän pelin takuulla ainakin lapsuudestasi. Ota huomioon, että kuulat ovat yllättävän painavia, joten pienille lapsille peli voi olla haastava.

Ideoita vapun pukeutumiseen

Jos olet valmistunut ylioppilaaksi, niin laita ylioppilaslakki ehdottomasti päähäsi! Jos et, se olisi vain huijaamista etkä alennu moiseen. Monilla eri ammateilla on myös omat valmistujaislakkinsa, joten jos sellaisen olet saanut, nyt on aika pröystäillä saavutuksellasi!

Ideoita vapun viettoon ‒ katso käytännölliset vinkit!

Jos kaapistasi löytyvät myös opiskelija-aikaiset haalarisi, niin nekin päälle vain! Eikös vappu ollutkin työväenjuhla? Tähän kuuluvat esimerkiksi myös hurja määrä serpentiiniä roikkumaan kaulastasi ja mistä vain sekä mahdollisimman värikäs vaatekerta. Jos haluat, suihkuta myös pois pestävää shokkiväriä tukkaasi ja koristele kasvosi kasvoväreillä.

Näin selviydyt vapusta ‒ ideoita ja vinkkejä krapulan hoitoon!

Krapula tulee mutta sinä määräät päivän? Vappu 2021 nautitaan viikonloppuna, vappuaatto (jolloin on se niin sanottu pääpäivä juhlimista ajatellen) sattuu sopivasti perjantaille ja vappupäivä lauantaille, jolloin niitetään se, mitä kylvettiin edellisenä päivänä, eli korjaillaan olotiloja. Tähän mimosa-juoma sopii loistavasti! Tämä raikas drinkki koostuu puolikkaasta lasillisesta kuoharia jonka päälle lurautetaan toinen puolikas lasillista appelsiinimehua. Enjoy! Saat vitamiineja ja kehon kaipaamaa sokeria samalla kun korjailet oloasi. Älä kuitenkaan kumoa näitä terveyspirtelöitä liikaa, ettei vielä maanantainakin ole tarve olojen kohentamiselle.

vinkit vapun viettoon

 

Hauskaa vappua kaikille!