Löytyykö saunasta syy siihen, miksi Suomessa koronavirus ei ole levinnyt kulovalkean tavalla, kuten muualla maailmassa. Se voisi olla yksi selitys, joka esitellään Vidalux -sivustolla.

Sivuston mukaan saunominen ainakin parantaa immuunijärjestelmän toimintaa, mutta onhan noita kulkutauteja tässä maassa silti paljon. Toinen olettamus on se, että kuumassa saunassa keho luulee potevansa jotain tautia, jolloin taistelu viruksia ja bakteereja vastaan alkaa tehostua. Silloin ehkä koronaviruskin tulee tapettua heti ensikättelyssä.

Tätä on ihan tutkittukin, että saunassa käynti vähentää huomattavasti vilustumisen ja influenssan esiintymistä. Hiki on kehon mukaan samanlaista jätettä kuin virtsa, joista on päästävä eroon ja samalla kaikesta muustakin kehon mielestä epämiellyttävistä asioista kuten koronaviruksesta. Missä sen paremmin saakaan hien pintaan kuin saunassa.

Ehkä tämä on vähän kaukaa haettua, mutta saunominen on harvoin huono idea, varsinkaan kun ollaan Suomessa. Nyt joukolla saunaan tai siis jokainen omaan saunaan, jotta saunassa ei ainakaan levitetä tätä virusta eteenpäin.

Katso vielä huikea video, josta on aiemmin uutisoitu, kuinka isä ja poika rakentavat itselleen uskomattoman upean saunan.

Lähde: Vidalux