Korkeasaaren apinat saivat valita lempiääniään – yllättävä ääni meni viidakonäänien edelle

Viidakosta kuuluvien äänien voisi luulla olevan apinoiden mieleen. Se ei kuitenkaan tullut valituksi, kun Korkeasaaren eläintarhassa asuvat apinat pääsivät itse valitsemaan ääniä, jotka kaikuivat niiden iloksi.

Tämän ilon apinoiden elämään toivat tutkijat, jotka halusivat selvittää millaisista äänistä apinat pitävät. Kyse ei ollut edes mistään rauhallisista äänistä, joiden tutkijat veikkasivat olevan apinodien mieleen, ennen testaamisen alkamista.

Testitulokset yllättivät toden teolla, koska apinat halusivat kuunnella monien rauhallisten äänien sijaan liikenteen melua. Apinat valitsivat soittolistalta liikennemelun jopa silloin, kun tarkoitus oli nukkua.

Tälle valinnalle saattoi löytyä hyvä syy. Apinat nimittäin kommunikoivat luonnossa äänillä, jotka saattavat muistuttaa liikenteestä aiheutuvaa melua.

Toivottavasti apinat pääsevät nyt kuuntelemaan näitä lempiääniään tulevaisuudessakin, joka toisi niiden elämään parannusta. Tarkoitus on myös kokeilla tätä samaa lämpötilaan ja valaistukseen liittyvissä valinnoissa. Tarjolle tulee ehkä myös pelejä, joten vaikuttaa siltä, että näiden apinoiden elämänlaatu taitaa parantua melkoisesti!

Tämän testin apinat olivat valkopääsakeja, mutta toivottavasti muutkin eläintarhan apinat ja eläimet saavat kokea näitä samoja hauskoja nautintoja.

Lähde: Heart


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.