Välillä tuntuu, että maailma on paha paikka ja mikään hyvä ei koskaan kestä. Mutta kyllä se ihmiskunta sieltä aina ponnistaa esiin mitä erikoisimmilla tavoilla osoittaakseen, että emme me ihan vielä ole periksi antamassa!

Keniassa luonnonpuistossa kävi kurjasti, kun leijonalauma tappoi pienen seepranpoikasen emon ja poikanen jäi orvoksi. Pieni seepranvasa ei kauaa selviä savannilla yksin, mutta onneksi paikalliset puistonvartijat huomasivat orvon vasan.

Pieni vasa tuotiin villieläinpuistoon, jossa siitä voidaan pitää huolta. Ongelma on, että seepravasoilla ja niiden emoilla on erittäin vahva side. Tämän vuoksi vasaa on vaikea lähestyä, jos ei näytä tutulta. Villieläinpuiston työntekijät kuitenkin keksivät oivan keinon:

He pukeutuvat seeprakuvioiseen takkiin, jotta voivat lähestyä vasaa ja pitää siitä huolta. Yksi ja sama takki kiertää työntekijältä toiselle, jotta vasa tunnistaa sen.

Katso alta hellyyttävä kuvasarja seepranvasasta ja sen uusista huoltajista. Jos kuvasarja ei aukea, voit katsoa sen myös täältä.

Lähde: Instagram / Unilad