Oletko työkaverin kanssa Facebook-kaveri? Katso videolta, mitä ei kannata tehdä

Nykyään Facebook on niin yleinen sosiaalisen median ilmiö, että kaverikutsuilta ei voi välttyä. Työkaverisi, sukulaisesi ja satunnaiset tuttavasi lähettävät kaveripyyntöjä innokkaasti, ja monet miettivät, kannattaako kaverikutsuihin vastata myöntävästi. Varsinkin työkavereiden kohdalla.
Uuteen työpaikkaan saapuessa haluat toki olla kaikkien kaveri ja päästä nopeasti juttuihin mukaan. Tätä edesauttaa Facebook-kaveruus, sillä näin sinulla on heti enemmän puheenaiheita uusien työkaveriesi kanssa, ja Facebookin kautta lähetetään paljon kutsuja erilaisiin tapahtumiin, kuten illanistujaisiin, tupareihin ja synttäreille.
Jos et ole Facebookissa, unohdut helposti listalta. Nykyisin on ennemminkin sääntö kuin poikkeus, että kaikki ovat Facebookissa, ja joudut helposti selittelemään itseäsi, jos et tässä sosiaalisen median ilmiössä halua olla mukana.
Jos kuitenkin kuulut enemmistöön ja olet Facebookissa, ja olet myös siellä työkavereidesi kaveri, kannattaa pitää mielessä muutama seikka, mitä ei kannata tehdä tai miten ei kannata toimia. Videolla ihmiset kertovat rehellisesti, että vaikka he ovat kavereitasi Facebookissa töiden ohella, he eivät halua kuulla asioitasi verkossa. Ikinä. He sanovat myös, että vaikka he istuvat vieressäsi töissä, se ei tarkoita, että he haluavat olla kanssasi parasta kaveria.
Istuinjärjestys ei ollut heidän valitsema, joten he eivät halua sinun kyselevän lisää Facebook-statuksestaan sen toivossa, että myös sinut kutsutaan seuraaviin juhliin. Yleisin toive on varmaan se, että pelikutsuja ei lähetettäisi Facebookissa. Ikinä.
Jos työskentely tapahtuu isossa firmassa, jossa kaikki eivät ehkä edes tunne toisiaan nimeltä, kaverikutsuihin saatetaan vastata myöntävästi vain siksi, että yhteisten kavereiden perusteella on selvää, että olette kollegoita. Se ei kuitenkaan tarkoita mitään sen kummallisempaa. Chillaa.
Facebook on myös loistava alusta pienelle kilpailulle huomiosta. Oli kyse sitten kauniin vastaanottovirkailijan kaveripyynnöstä tai siitä, kuka sai kutsun tupaantulijaisiin. Jos olet uusi työpaikalla ja alat lähetellä pyyntöjä hanakasti, lähetä niitä kaikille niille, joiden kanssa olet enemmän tekemisissä väärinkäsitysten välttämiseksi.
Työkaverit haluavat sinun tietävän myös sen, että rankan työpäivän jälkeen jos he kirjautuvat Facebookiin sisään, he haluavat lukea ”oikeiden” ystäviensä kuulumisia, eivät välttämättä kollegoidensa valitusta työn ja arjen rankkuudesta. Sitä he saavat kuunnella tarpeeksi töissäkin.
Facebook-käyttäytyminen kannattaa siis opetella, ettei työpaikalla tule kiusallisia tilanteita. Katso alta video, miten ei kannata toimia Facebook-kollegoiden kanssa.
Aloita sijoittaminen – eToro tarjoaa asiantuntijoiden alustan 0%:n palkkiokuluilla!
- eToron kautta sijoitat asiantuntijoiden kanssa.
- Ei piilokuluja – eTorossa jopa 0%:n palkkiokulut.
- eToro tarjoaa pääsyn 3 000:een eri omaisuuserään, kuten osakkeisiin, ETF:iin, indekseihin ja valuuttoihin.
- Aasi tapasi Ladan, joka sai aasin itkemään
- Näillä nimillä eivät asiat hoidu
- Tästä syystä nainen ei halua ostaa höyhenen kevyttä peittoa…
- Feissarimokat: mies ei kehtaa tilata kauppatilauksessa terveyssiteitä, koska…
- Nainen törmää kummitukseen, joka ei ehkä olekaan kummitus…
- Feissarimokat: ”Ite sanon mix, mutta nuoriso puhuu väärin…”
- Poika ei ollut häiriintynyt, vaan nokkela
- Kumpi on älykkäämpi: tämä nainen vai poliisi?
- Poliisi pysäyttää kuorma-auton ja nuhtelee kuskia täysin turhaan
- Sanaleikkeihin perustuvia vitsejä – naurat heti kun ymmärrät
- Pultsarinaisesta on yllättävän paljon apua
- Kulkija erehtyi syyspimeällä ovesta ja sai yllättyä
- Mitä luulet, pääsikö näistä siskoista vanhin koskaan kylpyyn?
- Joukko miehiä oli saunomassa ja he näkivät naisia uimassa – näin heille kävi
- Pikku-Kalle oli vähän liiankin kohtelias turkulaisille
- Laihialaiset ottavat kaikesta kaiken irti
- Veli keksii kaikista pirullisimman lahjavaihtoehdon
- Feissarimokat: Eikö edes kouluissa opeteta, miten luotto toimii?