Onnenpyörä oli 90-luvun yksi legendaarisimmista tv-sarjoista. Sitä esitettiin samalla visailujen ja kisailujen kultakaudella kun vastaanottimissa nähtiin myös Megavisaa, Kymppitonnia ja muita klassikoksi muodostuneita tv-sarjoja.

Alunperin Kim Floorin ja hänen jälkeensä Janne Porkan juontamassa koko perheen visailussa ostettiin vokaaleja ja koitettiin ratkaista enemmän tai vähemmän visaisia tehtäviä. Tärkeää virkaa ohjelmassa hoiti myös Onnenpyörä-tyttö jonka vaativaan tehtävään kuului kääntää arvatut kirjaimet esiin. Tässä tehtävässä nähtiin – vähemmän yllättäen – nuoria naisia jotka saivat varmasti kaipaamaansa julkisuutta pinnalle päästäkseen. Onnenpyörä-tyttöinä nähtiin mm. Tiina Vierto ja Saija Palin.

Ohjelma tarjosi kotikatsomoihin useita naurun täyttämiä hetkiä. Kilpailemassa nähtiin myös julkkiksia ja missejä, jotka onnistuivat usein tahtomattaan nostattamaan tunnelmaa myös kotikatsomossa. Hyvänä esimerkkinä toimii alla oleva video, jossa blondi missi osoitti todellakin lähes ennenkuulumatonta ratkaisukykyä tehtävien suhteen. Katso video; takaamme ettet voi olla nauramatta!