Joskus treffeillä voi tuntua ettei keksi mitään keskustelun aiheita. Tämä on täysin normaalia uuden ja tuntemattoman ihmisen seurassa. Keskustelua voikin viedä eteenpäin ennalta suunnitelluilla aiheilla, kunnes yhteisiä asioita löytyy ja keskustelu muuttuu helpommaksi ja luontevammaksi.

Lopulta ehkä huomaat ettet joudukaan enää turvautumaan näihin “turvakysymyksiin” vaan keskustelu sujuu luontevasti. Keräsimme vaarattomia puheenaiheita hiljaisien hetkien varalle treffeillä. Lue seuraavat vinkit ja varaudu hiljaisiin hetkiin treffeillä. Näillä kysymyksillä ja aiheilla rikot jään ja saat vietyä kiusalliselta tuntuvan tilanteen eteenpäin.

1. Onko sinulla lemmikkejä? Ihmiset rakastavat lemmikeitään ja siksi myös mielellään kertovat niistä. Tällä kysymyksellä saat helposti avattua keskustelun lemmikinomistajan kanssa. Jos treffikumppanillasi ei satu olemaan lemmikkiä niin ei hätää, kumppani tuskin hermostuu tästä kysymyksestä.

2. Kysy lempikirjoista tai elokuvista. Kirjoista ja elokuvista riittää usein juteltavaa. Voit kysyä treffikumppanin lempielokuvaa, tai jotain viime aikoina ilmestyneistä suosikkileffoista. Tällä aiheella voit avata keskustelua treffeillä kun treffeillä.

3. Kaikki katsovat joitakin TV-sarjoja. Näistä kysymällä voit aloittaa keskustelun hiljaisella hetkellä. Kysy mitä sarjoja seuralaisesi katsoo, ja mitä hän suosittelee. Voit kertoa myös omat suosituksesi ja näkemäsi sarjat. Katsotteko samaa viihdeohjelmaa, tai saippuaoopperaa? Voitte jakaa mielipiteitä esimerkiksi lempi hahmoistanne tai suosikkinäyttelijästänne ja heidän tulevista käänteistään.

4. Mitä muuta seuralaisesi tykkää tehdä vapaa-ajalla? Harrastaako seuralaisesi aktiivisesti jotakin urheilulajia? soittaako hän jotain soitinta? tai onko hänellä muita vapaa-ajan harrastuksia. Aiheesta on helppo puhua, sillä jokainen osaa kertoa hyvin ja luontevasti omasta rakkaasta harrastuksestaan, eikä se ole liian henkilökohtainen puheenaihe.

5. Kysy treffikumppanilta unelmatyöpaikasta. Onko seuralaisesi parhaillaan jossain koulussa tai väliaikaisessa työssä suunnitelmissaan parempi työ? Ihmiset kertovat mielellään tavoitteistaan ja suunnitelmistaan, joten tällä keskustelun avauksella saat murrettua hiljaisen hetken treffeilä.

6. Keslustele matkailusta. Toiset ovat matkustelleet enemmän, toiset vähemmän, mutta kaikilla on varmasti matkailuun liittyviä unelmia. Tästä aiheesta riittää varmasti puhuttavaa ja vaikka et itse olisi kokenut matkailija, voit aina kysyä toisen kokemuksia tai jakaa omia suunnitelmia tai unelmia.

7. Aloita keskustelu ruoasta/ruoanlaitosta. Lempiruoasta/ruokailutottumuksista ja ruoanlaittokokemuksista saa parhaimmillaan pitkän ja luontevan keskustelun aikaiseksi.

8. Ruoasta on helppo siirtää keskustelu lähialueen ravintoloihin, tai toisinpäin. Missä ravintoloissa olette syöneet ja mitä voitte suositella? entä mikä on sinun tai treffiseurasi lempiravintola? Ehkä seuraavat treffit voisi viettää siellä?

9. Kysy ensi viikonlopun tai tulevan lomaviikon/juhlapyhän suunnitelmista. Voit myös kertoa omista suunnitelmistasi viikonlopulle tai lähitulevaisuudessa.

10. Ota esiin ajankohtainen viihdejuttu/uutinen. Kysy onko seuralaisesi kuullut uutisesta tai sosiaalisessa mediassa kiertävästä hauskasta viihdejutusta. Tähän kysymykseen ei ole väärää vastausta, sillä jos seuralaisesi ei vielä tiedä uutista, voit aina kertoa mistä kyse. Jos tietää, voitte keskustella siitä luontevasti ja jakaa mielipiteitä.

11. Kysy seuralaisesi elämästä. Elämästä löytää paljon keskusteltavaa, kunhan pitää mielessä, ettei mene liian henkilökohtaisiin asioihin. Voit esimerkiksi kysyä, mistä seuralaisesi on kotoisin ja miten hän on päätynyt nykyiselle paikkakunnalle ja nykyiseen työpaikkaan/kouluun. Voit myös kysyä mitä hän on aiemmin tehnyt työkseen ja mitä hän pitää nykyisestä paikkakunnasta verrattuna aiempaan. Onko hänellä kenties suunnitelmissa vielä palata takaisin kotikunnille tai muuttaa johonkin täysin uuteen kaupunkiin tulevaisuudessa? Kysymällä seuralaisesi elämästä osoitat samalla olevasi kiinnostunut. Hänen on myös helppo jatkaa keskustelua vastakysymyksillä ja pääset kertomaan omasta elämästäsi.

Tarviiko ystäväsi vinkkejä treffeille? Jaa artikkeli facebookissa.

Teksti: sketsi.net