Eihän se ole kivaa, että lokit häiritsevät vieressä, kun yrittää itse nauttia jostakin oikein maukkaasta herkusta. Joskus voi käydä niin, että lokki pääsee nappaamaan herkusta osan tai koko herkun. Siksi on parasta mennä nauttimaan herkuista sellaiseen paikkaan, jossa on lokeilta suojassa.

Mutta se ei aina onnistu, koska lokkeja on aika usein juuri siellä missä niitä herkkujakin myydään.

Lokkeja on paljon myös Iso-Britanniassa eikä niiden herkkujen varastelusta pidetä sielläkään. Eräs mies osti, Lounais-Englannissa olevassa satamakaupungissa nimeltään Plymouth, McDonald’s-aterian, mutta sen syömistä tulivat lokit häiritsemään.

Mies suuttui tästä niin, että puraisi yhtä lokeista ja heitti sen tämän jälkeen maahan. Tätä ei olisi kannattanut tehdä, vaikka aterian nauttiminen lokkien häiritsemänä ei ole mukavaa. Tämän näkivät nimittäin myös poliisit, jotka pidättivät miehen.

Lokki ehti lähteä jo lentämään paikalta pois, eivätkä poliisit pystyneet tarkistamaan sen kuntoa. Vaikka lokit ovat myös Ison-Britanniassa melkoisia tuholaisia, kuten täällä Suomessakin, suojaa niitä siellä jo vuonna 1981 voimaan tullut laki.

Jos ei ole saanut erillistä lupaa, ei siellä saa häiritä, vahingoittaa eikä tappaa lokkeja. Jos näin tekee, voi saada jopa 5000 punnan sakon tai puoli vuotta vankeutta. Tätä tapahtumaa tutkitaan edelleen, joten mies ei taida päästä tästä kovin helpolla.