Arkipäiväisissä asioissa voi tehdä monta asiaa terveyttä edistäen tai sitä laiminlyöden. Ruokavalio ja liikunta ovat iso osa hyvinvointia. Nappaa talteen seuraavat pienet vinkit jokapäiväiseen terveellisempään elämäntyyliin ja elä terveellisemmin tulevaisuudessa.

Arjen terveysvinkit

arjen terveysvinkitTyydytä karkinhimoa hedelmällä. Karkeissa on paljon sokeria, joka ei ole hyväksi kehollesi. Hedelmien luontainen sokeri on parempi vaihtoehto ja lisäksi saat samalla kuituja ja vitamiinejä.

elä terveellisemmin arkea

Vältä pikaruokia ja valmisruokia – kokkaa itse. Kokkaamalla itse saat valmistettua puhtaampaa ja ravinnerikkaampaa ruokaa, kuin kaupan einesruoat tai pikaruokaloiden ”mätöt”. Samalla säästät rahaa.

 

terveellisempi arki

Parkkeeraa kauemmas määränpäästä. Autolla liikkuminen on lähes kaikille arkipäivää. Mitä jos jatkossa valitsisit parkkipaikan edes 500-1000m kauempaa päämäärääsi? Näin sinun tulisi automaattisesti käveltyä hieman enemmän päivän aikana.

terveellinen elämä Jos käytät julkisia, kuten bussia tai raitiovaunua, jää välillä pois kyydistä yhtä pysäkkiä aiemmin. Näin sinun tulee käveltyä hieman enemmän joka päivä.

arjen terveysvinkitKäytä välillä rappusia hissin sijaan. Tiedetään – hissillä ylös meneminen on niin helppoa ja mukavaa, mutta mitä jos silti valitsisit välillä portaat? Näin saisit ylimääräistä hyötyliikuntaa päivän aikana.

vinkkejä arkeen

Älä mene ruokakauppaan nälkäisenä. Tutkimusten mukaan nälkäisenä kauppaan menevä sortuu useammin ostamaan ylimääräisiä herkkuja ja epäterveellisiä vaihtoehtoja kuin kylläinen.

juo vettä vinkkiJuo enemmän vettä. Jopa 60-70% ihmiskehosta on nestettä. Kun keho saa tarpeeksi vettä niin koko kehosi voi paremmin. Fitness experttien mukaan myös painonhallinta ja laihduttaminen on helpompaa, kun päivittäinen vedensaanti on riittävää.

arjen terveysvinkitVaihda valkoiset leivät täysjyvätuotteisiin. Näin saat enemmän tärkeitä kuituja

arjen terveysvinkit2

Aktiivinen venyttely parantaa liikkuvuutta ja notkeutta. Sen lisäksi tutkimukset osoittavat että se on tärkeää lihasten voiman ja lihaskunnon kannalta.

arjen terveysvinkit3

Käytä aurinkorasvaa. Näin suojaat ihoasi palamiselta ja ihosyövältä.

elä terveellisemminVältä liiallista kahvin juomista ja opettele juomaan kahvisi mustana. Jättämällä pois maidon, kerman ja sokerin vähennät kahvin kalorimäärää. Välttämällä makeutusaineiden käyttöä vältyt ylimääräisiltä lisäaineilta.