7 virhettä, joita ei kannata toistaa ensi vuonna

”Älä toista samaa virhettä kahdesti”. Tätä toitotetaan meille joka suunnasta eikä syyttä. Oli kyse sitten opiskelualasta, joka ei ollutkaan sinua varten tai suhteesta, jossa olet ollut vain tavan vuoksi, samoja virheitä ei kukaan haluaisi toistaa. Toki kukaan meistä ei ole täydellinen ja joskus saatat huomata, ettet tehnyt samoja mokia et yksi tai kaksi kertaa, vaan vielä useammin.

Tekevälle sattuu ja joskus pitää hakata päätä seinään niin kauan, että läksy on opittu. Virhe voi olla myös jotain, mitä et ole tehnyt tänä vuonna esimerkiksi pelon tai liiallisen jännittämisen vuoksi. Saisitko kenties enemmän rohkeutta ensi vuonna?

Mutta koska uusi alku on aina mahdollisuus, voimme ainakin yrittää katsoa taaksepäin, ja miettiä miten voisimme välttää tekemästä samoja virheitä uudelleen. Kukaan ei halua satuttaa itseään jatkuvasti, ja menneistä asioista oppiminen on tärkeää, ettet kuluta aikaasi turhaan.

Aika on jotain, mitä emme voi saada takaisin, joten arvosta sitä ja ota kaikista läksyistä opiksesi. Listasimme alle 7 virhettä, joita ei kannata toistaa ensi vuonna. Oletko sinä kenties kokenut jonkun tai useamman näistä?

Älä vältä riskejä

Jos vältät kaikkia riskejä elämässäsi, menetät paljon tilaisuuksia ja seikkailuja. Haluatko, että sinut muistetaan vain kaikista niistä turvallisista ratkaisuista, jotka eivät vain nostaisi kenenkään kulmakarvoja? Kaikilla asioilla on tapana lopulta järjestyä, joten löysää asennettasi ja ota riskejä. Hulluttele. Heittäydy. Elä. Kerää muistoja. Jos joku menee pieleen, opit taas jotain uutta itsestäsi, joten sekään asia ei mennyt hukkaan.

Älä kilpaile toisten kanssa

Vaikka terve kilpailuhenkisyys antaa meille potkun takamukseen, ja voi antaa meille motivaatiota parantaa omaa elämäämme, muiden kanssa jatkuva kilpailu ja varsinkin itsemme vertailu toisiin ei ole hyvä idea. Voit ensi vuonna yrittää olla parempi versio itsestäsi jos niin haluat, mutta olet silti sinä itse etkä kukaan muu. Vaikka kuinka vertailisit, et silti muutu toiseksi ihmiseksi. Miksi edes pitäisi? Opettele arvostamaan omia hyviä puoliasi.

Älä anna aikaasi niille, jotka eivät sitä ansaitse

Tämä pätee niin rakkauselämään kuin ystävyyssuhteisiinkin. Jos toinen ei arvosta sinua tarpeeksi olemalla sinulle hyvä ystävä tai kumppani, miksi sinun pitäisi ainoana olla vastuussa suhteen ylläpidosta? Toki välillä toinen on esimerkiksi aktiivisempi yhteydenpidossa kuin toinen ja tämä on välillä normaalia, mutta huomaat kyllä itse, kun kaikki asiat ovat jämähtäneet sinun hartioillesi. Älä anna toisten kävellä ylitsesi.

Älä anna muille vastuuta sinun onnellisuudestasi

Tänä vuonna saatoit huomata, kuinka ajattelit, miten poika- tai tyttöystäväsi voisi tehdä sinut useammin onnelliseksi. Mutta mietitkö tarpeeksi usein, miten paljon itse voisit vaikuttaa tähän? Me itse valitsemme kenen kanssa vietämme aikaa, ja mitä teemme joka viikko, ja me itse voimme vaikuttaa omaan onnellisuuteemme. On kohtuutonta heittää toisen harteille tällaista taakkaa – olisitko itse valmis kyseiseen vastuuseen?

Älä puhu pahaa itsestäsi

Anna tämän olla viimeinen vuosi, jolloin painat itseäsi alas ja hoet itsellesi, kuinka sinusta ei ole johonkin uuteen ja tuntemattomaan asiaan. Oli kyse sitten uudesta harrastuksesta, työpaikasta tai vaikkapa uuden reseptin kokeilusta. Sinä pystyt siihen, jos vain haluat sitä tarpeeksi.

Älä luota vääriin ihmisiin

Avoimuus varsinkin suomalaisessa kulttuurissa on harvinaista, ja sitä katsotaan usein pahalla. Mutta tässä asenteessa piilee myös totuuden siemen, sillä kannattaa ottaa hetki ja astua taaksepäin katsomaan, kenen seurassa suunsa aukaisee aroissa asioissa. Se ei tarkoita, että kaikkia kuuluisi epäillä, mutta vietä ensin hetki aikaa uusien ihmisten seurassa, ennen kuin paljastat heille synkimmät salaisuutesi.

Älä kadu tekemiäsi asioita

Katuminen ja asioissa rypeminen eivät saa virheitä tekemättömiksi. Toki anteeksi pyytäminen ja virheidensä myöntäminen ovat tärkeitä, mutta näiden jälkeen pitää osata olla itselleen myös armollinen ja ymmärtää, että me kaikki olemme vain ihmisiä. Ja virheistänsähän oppii, eikö niin? Tämä pätee myös toisinpäin, jotta osaat antaa myös muiden virheitä anteeksi, jos ne ovat sinulle sellaisia, että pystyt elämään asian kanssa.

Kuulostavatko nämä sinusta sellaisilta asioilta, joita ei kannattaisi toistaa ensi vuonna?

Lähde.

EI UUSIA KOMMENTTEJA

Jätä kommentti