Keneltäkään ei varmasti ole mennyt ohi poliisiväkivalta, jota Yhdysvalloissa esiintyy nimenomaan mustaa väestöä kohtaan. Viimeisin poliisin tekemä murha on johtanut suuriin mielenosoituksiin ympäri maata ja monet vaativat valkoisia sivistämään itseään kulttuurisesta etuoikeudestaan ja rasismista. Yksi tapa sivistää valkoista väestöä on ollut jakaa videoita, joissa tummaihoiset ihmiset käyvät rehellisesti läpi, miten heidän elämänsä eroaa valkoisten elämästä Yhdysvalloissa.

Alla olevalla videolla useat tummaihoiset vanhemmat opettavat lapsilleen, miten käyttäytyä poliisin pysäyttäessä heidät, jotta he säästyisivät tilanteesta ehjänä ja elossa. Videon alussa pieni tyttö kertoo kameralle opettelamansa lauseen, jossa hän kertoo oman nimensä, ikänsä ja ettei hänellä ole mitään, millä vahingoittaa poliisia.

”Miksi poliisi olettaisi juuri sinun tehneen jotain pahaa?” kysyy eräs äiti tyttäreltään. Teini-ikäinen tyttö purskahtaa itkuun ja vastaa äidilleen “Varmaan ihonvärini vuoksi.” Vanhemmat myös kuvailevat itse kokemaansa väkivaltaistakin kohtelua poliisin käsissä, mikä saa ymmärrettävästi lapset ja katsojan herkistymään. Lopuksi vanhemmat opettavat lapsilleen, että poliisin pysäyttäessä käsien tulee olla koko ajan esillä, ja jos pystyy, kannattaa soittaa jollekin ja pitää puhelimen kaiutin päällä, sekä pysyä rauhallisena. Pienikin ristisana saattaa olla poliisille oikeutus vahingoittaa heitä.

Katso koskettava video alta ja muista, että rasismi on suurin ihmisoikeusloukkaus.