Fingerpori sarjakuvia on julkaistu vuodesta 2007, eikä niiden suosiolle näy loppua. Pertti Jarlan käsikirjoittamat lyhyet ja hauskat sarjakuvat kuuluvat monen suomalaisen arkipäivään.

Fingerporeissa seikkaillaan sarjakuvan nimisessä pikkukaupungissa, jossa päähenkilö Heimo Vesalle ja kumppaneille sattuu ja tapahtuu. Päähenkilön lisäksi Fingerpori-jaksoissa vierailee muita hahmoja, kuten paljon keskustelua herättänyt Jeesus-hahmo, Paavi, Mustanaamio ja itse Kimi Räikkönen.

Parhaimmillaan Fingerporit pureutuu nerokkaasti myös päivän kuumiin puheenaiheisiin. Käsikirjoittaja Pertti Jarla kertoo kotisivuillaan saavansa paljon inspiraatiota lukijoiden vinkeistä ja ajatuksista. ”Jopa 2 sarjakuvaa viikossa syntyy lukijoiden lähettämistä vihjeistä”, Jarla kertoo kotisivuillaan.

Helsingin sanomat järjesti 2012 äänetyken Parhaasta Fingerpori-sarjakuvasta. Äänestyksessä 25 ennalta valittua jaksoa keräsi yhteensä lähes 30,000 ääntä, ja voiton vei ”Tulit mieleen”-Fingerporijakso.

Parhaat Fingerpori sarjakuvat top3:parhaimmat fingerporit top3

KUVA: HS.fi

Parhaaksi Fingerporiksi valittu strippi on julkaistu Helsingin Sanomissa 4.11.2010. Myös muut top3 nousseet jaksot ovat vanhempaa tuotantoa, sillä kaksi muuta parhaaksi valittua on julkaistu kumpikin vuonna 2009. Parhaan Fingerporin äänestyksessä jopa 11 jaksoa keräsi yli 1000 ääntä. Keräsimme myös muita toimituksen mielestä parhaita fingerpori-sarjakuvia vuosien varrelta. Seuraavat Fingerporit on julkaistu niin ikään Helsingin sanomissa ja löydettävissä edelleen lehden nettisivuilta:

Toimituksen mielestä paras Fingerpori:
Parhaat fingerporit 1

Toinen hauska sarjakuva-strippi:

parhaat fingerporit -vanha

Yksi Fingerporeissa seikkaileva hahmo on kaupunginjohtaja Homelius, joka joutuu usein ongelmiin lehdistön kanssa. Homelius heittää hyväntahtoisia letkautuksia, joista kaupungin toimittajat kääntävät raflaavia otsikoita seuraavan päivän lehtiin. Seuraavassa pari otosta hauskoista Homelius-jaksoista Fingerporissa.

Kaupunginjohtaja Homelius Fingerpori-sarjakuvassa:

parhaat fingerporit 2

parhaat fingerporit 3

Välillä fingerporin huumori liikkuu vyön alapuolella ja kaksimieliset sarjakuva-stripit keräävät kommentteja puolesta ja vastaan.

Kaksimieliset fingerporit

Toisissa Fingerpori-sarjakuvissa leikitään sananmuunnoksilla tai vaikeasti aukeavilla sanonnoilla. Joskus tarinan idea tai vitsi jää aukeamatta lukijalle ja netin palstoilla näkyykin aika ajoin kysymyksiä päivän Fingerporia koskien. Kuten näistä esimerkeistä huomaatte, Fingerporeja löytyy aivan laidasta laitaan ja ehkä se onkin Fingerporin jatkuvan suosion salaisuus. Tämä formaatti mahdollistaa hauskat sananmuunnokset, tuoreiden asioiden ruotimisen ja vierailevat julkkisten parodiahahmot.

Mikä on sinun mielestäsi paras fingerpori-jakso? Kommentoi alla tai ota yhteyttä sketsi.netin ylläpitoon.

Hauskimmat fingerporit

Sanomalehti Kaleva esittää hauskoja sarjakuvia nettiversiossaan. Mukana on värillisten Fingerporien lisäksi Kiroileva siili-sarjakuvia sekä Jari ja Naapurit -sarjakuvia. Käyttäjät voivat äänestää mielestään hauskinta Fingerpori-sarjakuvaa tykkäämällä tai kommentoimalla. Seuraavat kolme keräsivät Kalevan sivuilla eniten tykkäyksiä, ollen käyttäjien mielestä hauskimmat fingerporit:

Kalevan käyttäjien mielestä hauskin Fingerpori:
Hauskin fingerpori 1

Toiseksi eniten tykkäyksiä keräsi seuraava sarjakuva:
Hauskimmat fingerporit 2

Ja kolmanneksi tykkäyksissä ylsi tämä hauska fingerpori:
Hauskimmat fingerporit 3

* Fingerpori-sarjakuvat on piirtänyt ja käsikirjoittanut Pertti Jarla
Mustavalkoiset julkaistu ensimmäisenä HS.fi
Värilliset Kaleva.fi

Jaa parhaat Fingerporit myös kavereillesi: