Tämä kadulla sijaitseva automaattikone myy T-paitoja 2 euron hintaan. Kuulostaa houkuttelevalta, eikö vain?

Kaikki ei ehkä kuitenkaan ole sitä miltä näyttää. Usein halpojen vaatteiden tuotantoon liittyy monenlaisia negatiivisia puolia, joiden kautta hinnat saadaan pidettyä niin alhalla kuin mahdollista. Tällä videolla näet sosiaalisen kokeen siitä, kun halpoja T-paitoja tarjotaan tavallisille ohikulkijoille ostettavaksi – totuus ei kuitenkaan ole niin halpa.

Kaksi euroa on halpa hinta kuluttajalle, mutta vaatteita on jo pelkästään raaka-ainekulujen vuoksi mahdotonta valmistaa näin alhaisella hinnalla. Näistä seikoista ollaan usein tietoisia, mutta moni ei ajattele ostamiensa vaatteiden alkuperää sen enempää.

Poissa silmistä, pois mielestä, kuten sanonta kuuluu. Mitä tapahtuu kun nämä T-paitojen ostajat altistetaan näkemään halpatuotannon eettiset ongelmapuolet ostotilanteessa? Katso silmiä avaava video!