Yllättikö talviflunssa? Lue maailman kummallisimmista parannuskeinoista

Vietätkö sinäkin viikonloppusi flunssan kourissa? Viettäisit takuulla viikonloppua mielummin tekemällä mitä tahansa muuta kuin niistämällä nenääsi ja yskimällä keuhkosi pihalle, mutta ei. Viltti ja tee odottavat. Kenties myös villasukat, yrttitipat, höyryhengittäminen ja särkylääkkeet. Nämä ovat esimerkkejä suomalaisista parannuskeinoista.

Mutta miten maailmalla parannetaan flunssaa? Lue alta maailman kummallisimmista parannuskeinoista!

Kurkumamaitoa, Intia

Haldi ka doodh on intialaista terästettyä maitoa, jossa on runsaasti antioksidantteja pursuavaa kurkumaa sekä lisäksi inkivääriä, hunajaa ja mustapippuria. Kurkuman on sanottu auttavan myös ruoansulatushäiriöihin sekä hammaskipuihin.

Etanasiirappi, Saksa

Taistele limaa vastaan limalla? Voiko se toimia? Etanauutetta, jota saadaan limasta, jota nilviäiset jättävät jälkeensä, ollaan jo pidemmän aikaa käytetty kipeän kurkun hoitoon, ja nykyisin sitä käytetään tehostuksena myös kasvovoiteissa! Saksasta voit edelleen ostaa alkuperäistä etanasiirappia, joka on onneksi ananaksen makuista.

Coining, Kiina ja Vietnam

Kuppauksen, joka on vanha kiinalainen perinne ja jonka on sanottu lisäävän veren virtausta ja imevän myrkyt kehostasi, rinnalle on Kiinassa ja Vietnamissa noussut Coining. Mietimme, miten tämän voisi kääntää Suomeksi. Sen periaate on samankaltainen ja se toimii näin: Ota ensin tiikeripalsamia (tai eukalyptusöljyä) ja hiero sitä selkääsi. Ota sitten kolikko tai muu esine, joka on karkea reunoilta, esimerkiksi pullonkorkki, ja tee naarmuja selkärankasi tai kylkiluidesi ympärille niin, että ne punertuvat. Tämän pitäisi lievittää kipuja, vaikka samalla aiheuttaakin viiruja. Hmm, emme ole varma, voisiko tätä suositella.

Muussatut nauriit, Iran

Nauriit sisältävät runsaasti C-vitamiinia ja kalsiumia, vaikka niiden maine on edelleen hieman huono ja parjattu. Nauriita on kuitenkin käytetty kansanparannuskeinona sekä verenpuhdistajana. Iranissa lautasellinen muussattuja tai höyrytettyjä nauriita vastaa länsimaiden kanakeittoa, ja sen on sanottu irrottavan sitkeää limaa.

Umeboshi, Japani

Nämä supersuolaiset säilötyt luumut, Umeboshit, ovat täynnä sitruunahappoja ja niitä ihaillaan niiden antibakteeristen vaikutusten ansiosta. Voit liottaa ne vihreään teehen tai kulholliseen okayu-riisivelliä. Näiden sanotaan tepsivän myös krapulaan!

Valkosipulimunakkaat, Marokko

Monet kulttuurit ylistävät kokonaisten valkosipulikynsien syömistä osana flunssan parantamista, mutta marokkolaiset suosittelevat lempeämpää tapaa. Heidän valkosipulimunakkaansa tehdään hieman samalla tavalla kuin espanjalaiset munakkaat, eli ne ovat ohuita ja piiraan kaltaisia, mutta ne täytetään runsaalla määrällä pilkottua valkosipulia, sipulia ja paprikaa, jotka on kokattu oliiviöljyssä.

Nsala, Nigeria

Tämä keitto on nigerialaisten mukaan paljon parempi vaihtoehto kanakeitolle. Se tehdään kuivatusta kalasta, vuohesta sekä minkä tahansa eläimen mahalaukusta. Tämä keitto on todellista lohturuokaa flunssaan, ja sitä annetaan myös naisille, jotka ovat juuri synnyttäneet.

Lähteekö joku näistä kokeiluun? Vai tyydytkö perinteiseen kuumaan mustaherukkamehuun?

 

Lähde.

EI UUSIA KOMMENTTEJA

Jätä kommentti