Kevätväsymys ja kevätmasennus ovat oikeita juttuja, ei vain keksintöjä, joiden verukkeella ihmiset yrittävät selittää, miksi ovat alkuvuodesta tavallista väsyneempiä aamuisin. Yleensä ajatellaan, että näistä kärsitään syksyisin, kun valo vähenee, mutta joillain ihmisillä uupumus saavuttaa heidät juuri ennen kesää.

Oletko aamuvirkku? Siinä tapauksessa olet onnekas! Varsinkin, jos työsi tai opiskelusi ajoittuvat niin, että joudut heräämään aikaisin aamulla. Me iltavirkut taasen joudumme taistelemaan heräämisen kanssa ja torkkutoiminto puhelimessa on paras kaverimme. Etkö ole siis aamuihminen? Siinä tapauksessa katso alla olevalta videolta vinkit parempiin aamuihin.

Ensimmäisenä vinkkinä on se, että älä koske kännykkääsi sen enempää kuin että sammutat herätyskellosi. Torkuttaminen vain pahentaa tilannetta vaikka kyllä, tiedämme että se on aamuisin ihanaa ja 5 ekstraminuuttia tuntuvat eliniältä. Lisäksi, onko sinun aivan pakko tsekata ensimmäiseksi herätessäsi, mitä Facebookissa ja Instagramissa tapahtuu? Vastaus on ei.

Venyttele edes vähän. Verenkiertosi paranee, raajasi heräävät ja energiatasosi nousevat. Voit tehdä tämän ihan vain sängyllä istuessasi. Tämän jälkeen kannattaa heti juoda lasillinen vettä, johon olet puristanut tuoretta sitruunaa. Kehosi tarvitsee vettä pitkän yön jälkeen ja sitruuna antaa energiaa aamuusi ja tehostaa rasvanpolttoa.

Päätä 3 tärkeintä asiaa, jotka sinun tulee hoitaa sinä päivänä. Oli se sitten treeni, koulutehtävän palautus tai laskujen maksu, hoidat asian varmemmin jos olet kirjoittanut sen ylös. Ja sitten, kuuntele musiikkia samalla kun teet aamutoimiasi! Päiväsi alkaa paremmin, ja tutkimukset ovat myös osoittaneet, että lempimusiikin kuuntelu vähentää ahdistusta ja alentaa verenpainetta.