Oletko kyllästynyt nykyajan tylsään rakennustyyliin, jossa rakennetaan vieri viereen aina samasta muotista tehtyjä taloja? Niin mekin ja siksi haluamme nyt esitellä toinen toistaan uskomattomampia arkkitehtuurin taidonnäyteitä maailmalta. Näissä kodeissa asutaan oikeasti, eikä kuvia ole muokattu. Haluaisitko sinä asua jossain seuraavista ihme-taloista?

 

1. Avaruusalus-koti. Tämän talon rakentaja selvästi seuraa avaruus- ja scifisarjoja.

uskomatonta arkkitehtuuria 1

 

2. Ylösalaisin-talo Puolassa.

ylösalaisin talotalo ylösalaisin 2Ylösalaisin makaavan talon on luonut Puolalainen liikemies Daniel Czpiewski ja talo toden totta löytyy pienestä Szymbarkin kylästä, Puolasta. Miehen omistama rakennusalan yritys valmistaa normaalisti talon noin 3-4 viikossa, mutta tähän projektiin kului aikaa 4 kuukautta. Tämä erikoisen arkkitehtuurin luomus houkuttelee jatkuvasti turisteja ympäri maailman. Lähde

 

3. Kuplatalo

kuplatalo uskomaton talo

Kuplatalo osoittaa uskomatonta arkkitehtuuria ja taitelijan luonnetta. Talon arkkitehti Antti Lovag on valmistunut urbaanin arkkitehtuurin linjalta Pariisissa. Antti ei ole nimennyt tai suunnitellut talon huoneita perinteiseen tyyliin, vaan erilaisia kalusteita on sijoiteltu ”fiiliksen mukaan” ympäri rakennusta. Perin taiteilijamainen lähestymistapa sekin. Lähde

 

4. Nautilus – taianomainen koti

taianomainen koti uskomatonta arkkitehtuuria uskomaton koti 2
Tähän arkkitehtuuriseen helmeen on otettu vaikutteita luonnosta ja kasveista. Nautilus nimeä kantava erittäin tunnelmallinen koti on rakennettu pyöreitä muotoja käyttäen. Yksi talon seinistä on monivärinen lasiseinä, joka luo sisälle vaikuttavan värimaailman.

 

5. Pianotalo Kiinassa

kiinan pianotaloUsko tai älä, tämä Kiinassa sijaitseva arkkitehtuurin taidonnäyte on oikeasti asuttu koti. Talo löytyy myös google mapsista.

 

6. Haluaisitko asua tässä kilpikonna-kodissa?

kilpikonna koti

 

7. Heliodome

heliodrome-kotiTämän ranskassa sijatsevan erikoisen mallisen kodin suunnitteluun on käytetty niin luovuutta kuin erinomaista älykkyyttä ja matemaattista päättelykykyä. Talo on rakennettu siten, että kesäaikaan sen laajat lasi-ikkunat jäävät pääasiassa auringonvalolta suojaan, sillä aurinko paistaa kesäaikaan korkealta. Näin talo pysyy viileämpänä kesäaikaan. Talvisaikaan aurinko paistaa matalemmalta ja auringonsäteet pääsevät lämmittämään ikkunoista päiväsaikaankin. Näin tämän talon energiatehokkuus on aivan omaa luokkaansa. Lähde

 

8. Krokotiili-talo

krokotiilitalo

Ei, tämä ei ole krokotiili, vaan oikea koti. Krokotiilitalon suunnitteli taiteilija Moussa Kalo, joka rakensi tätä uskomatonta mestariteosta pitkään. Kalo nukkui pois vain pari kuukautta ennen rakennuksen lopullista valmistumista, ja urakan vei loppuun taiteilijan oppipoika Thierry Atta. Lähde

 

9. Koppitalot

Dome talotNämä noin 70 koppitaloa rakennettiin kyläläisille, jotka menettivät kotinsa maanjäristyksessä Yogyakartan kaupungissa Indonesiassa. Talot suunnitteli Amerikkalainen yhtiö Domes. Lähde

 

10. WC-talo

wc taloTämä ylhäältä päin vessanpöntön kantta muistuttava talo kuuluu korkeavaltaiselle Maailman WC-järjestön hallituksen jäsenelle ja sijaitsee Etelä-Koreassa. Usko tai älä.