Pian on vappuaatto, jolloin kanssaihmisemme kokoontuvat sään salliessa puistoihin piknikille ja terasseille siemailemaan kuohujuomia. Jos taas sää näyttää perisuomalaiset merkkinsä, juhlinta saattaa päätyä vain sisätiloihin, mutta sehän ei suomalaista masenna. Aina on hyvä vappusää kun laittaa vaatetuksen ja asenteen kohdalleen!

Varsinkin jos vappua on tarkoitus juhlia pidemmän kaavan mukaan ja tulee oleiltua ulkona, kavereiden luona ja/tai baareissa koko päivä tai kaksi, tarvitaan selviytymispaketti. Siihen kuuluvat monta kätevää esinettä aina laastareista ja muovipusseista talouspaperiin ja kylmälaukkuun, mutta älypuhelinaikana voit hyödyntää myös kännykkääsi! Tässä parhaat sovellukset vapuksi ‒ näillä selviät viikonloppuna!

Parhaat puhelinsovellukset vapuksi

Ruoka ja juoma:

Pizza-online: Jos nälkä yllättää, eikä kaveriporukallanne ole ollut nyyttärikasseissa muuta kuin nestemäisiä nautintoja, pizza-online-sovelluksella tilaat ruokaa helposti kotiin! Sovellus toimii missä päin Suomea tahansa ja voit maksaa netissä verkkopankilla tai kortilla. Valikoima on laaja ja voit lukea myös ravintoloiden arvosteluja. Sovellus on saatavilla Android-puhelimiin ja on lisäksi ilmainen!

Eat.fi: Ravintolahakupalvelu. Voit hakea eri ravintoloita lähelläsi nimen, sijainnin tai tyypin mukaan. Näet kätevästi myös aukioloajat! Voit lukea myös eri arvosteluja. Sovellus on saatavilla iOS-puhelimiin ilmaiseksi. Kätevää sovelluksessa on se, että voit etsiä myös kohdasta Baari/pubiruokaa, jos syöminen ei ole sillä hetkellä päätavoitteesi vaan baarikin riittää. Minne siis seuraavaksi?

Parhaat puhelinsovellukset vapuksi ‒ näillä selviät viikonloppuna!

Vappuseuraa:

Tinder: Oletko liikkeellä yksin tai pienemmällä porukalla, sinkku ja kaipaisit seuraa? Eikun vain Tinder tulille ja pyyhkäisemään potentiaalisia kumppaneita oikealle tai vasemmalle. Sovellus on myös suht rento ja kevyt vapuksi, jolloin on myös vain hauskaa katsoa, millaista porukkaa on liikkeellä. Tämä deittisovellus on ilmainen mutta voit myös maksua vastaan saada siihen enemmän toimintoja. Voit käyttää sitä oli sinulla sitten Android-, iOS- tai Windows-puhelin. Löytyykö tällä vappudeitti?

Paikanna ystäväni!: Tällä sovelluksella paikannat ystäväsi ja heidän sijaintinsa kartalla. Erittäin kätevä, kun olette pienissä simoissa kadottaneet toisenne. Ja jos vaikka ystäväsi soittavat sinulle humalassa eivätkä osaa sanoa missä ovat, sinulla on siihen vastaus! Sovellus toimii reaaliajassa, ja sen voi hankkia Android-puhelimeen. Ei enää ”Missä sää oot?” -puheluita vaan sovellus päälle ja stalkkaamaan!

Parhaat puhelinsovellukset vapuksi ‒ näillä selviät viikonloppuna!

Tekemistä pienemmälle tai suuremmallekin porukalle:

Drink&Tell: Tähän juomapeliin ette tarvitse edes pelikortteja. Englanninkielinen sovellus voi olla haaste heille, jotka eivät tykkää lontoon puhumisesta, mutta suurimmalle osalle tämä on helppo vappunakki! Pelin ideana on se, että yhdeltä ”pelaajalta” kysytään kysymys, johon annetaan useita vastausvaihtoehtoja. Muut pelaajat yrittävät arvata tämän vastauksen ja kun kaikki ovat arvanneet, vuorossa oleva paljastaa oikean vastauksensa. He, jotka arvasivat väärin, ottavat huikkaa! Sovellus toimii Android-puhelimissa ja on ilmainen, mutta sovelluksen sisäiset tuotteet ovat noin 90 senttiä per tuote. Varaudu kysymyksiin, joita varten tarvitset ehkä muutaman rohkaisuryypyn!

Vapun jälkeiseksi aamuksi:

BACtrack Mobile: Heräät vapun jälkeisenä aamuna kohmelossa ja mietit, voisitko hypätä auton rattiin. Nyt ei tarvitse enää vain miettiä tai laskea tunteja taaksepäin. BACtrack Mobile on älypuhelimen kanssa toimiva alkometri ‒ se koostuu taskukokoisesta puhalluslaitteesta ja ilmaisesta puhelinsovelluksesta. Se on saatavilla Android- sekä iOS-puhelimiin, ja tuloksen pitäisi olla yhtä tarkka kuin ammattilaisvälineissä. BACtrack Mobile arvioi, milloin olet taas ajokunnossa ja tulos tallentuu puhelimeesi automaattisesti. Vastuullista ja hauskaa vappua ihmiset!

Parhaat puhelinsovellukset vapuksi ‒ näillä selviät viikonloppuna!

 

 

Lähteet ja kuvat: eat.fi, play.google.com, teknavi.fi