Kaikki me, jotka katsomme ja luemme uutisia, tiedämme, että jotain pahaa on tapahtumassa valtamerille. Öljylauttoja kaatuu vuotaen öljyä meriin lukemattomia litroja, roskalautat ovat kasvaneet saarten kokoisiksi ja valtamerten asukkaat kuolevat ihmisten roskaamisen vuoksi.

Onneksi koko ajan myös kehitetään keinoja valtamerten likaantumisen estämiseksi ja tarvitsemme nokkelia keksijöitä, jotka osaavat ajatella laatikon ulkopuolelta. Nyt netissä leviää video uudesta keksinnöstä, joka saattaa hyvinkin olla meriemme tulevaisuuden pelastus!

Nuoret australialaiset surffarimiehet ovat kehitelleet ”The Seabin” -nimisen roskasäiliön, joka aktiivisesti puhdistaa merta 24/7 imien roskaa sisäänsä kulkiessaan eteenpäin. Se toimii akvaarion suodattimen lailla. Ämpäri yhdistyy vesipumppuun, joka imee roskat, öljyn ja muut jätteet irrotettavaan verkkopussiin. Tämän jälkeen pumppu palauttaa puhtaan meriveden takaisin mereen. Miehet kehittelivät prototyyppiään 10 vuotta. Katso video The Seabinistä alta!

https://www.youtube.com/watch?v=P49r4qfrSp8