Toivottavasti ehdit lukea tämän artikkelin ennen iltasuihkuasi, jotta voit alkaa parantaa tapojasi heti! Et ehkä ole ennen tullut ajatelleeksi tätä, mutta suihkutapasi voivat joko edistää kroppasi hyvinvointia tai pilata esimerkiksi hiuksesi ja ihosi. Haluatko pitää molemmat hyvässä kuosissa? Siinä tapauksessa lue alta 10 virhettä, jotka sinäkin teet luultavasti suihkussa, jotta voit korjata ne!

Peset kasvosi suihkussa

Vaikka tämä tuntuu loogiselta ja ajattelet, että säästät aikaa, perusteellinen meikin ja kasvojen puhdistus kannattaa hoitaa erikseen. Suihkussa tulet pesseeksi kasvosi liian kuumassa vedessä, ja kuuma vesi vie mennessään ihosi luonnollisen vastustuskyvyn ja pahentaa joitain ihosairauksia varsinkin liittyen kuivaan ihotyyppiin. Valitse lavuaari ja haalea tai kylmä vesi.

Nämä 10 virhettä sinäkin teet luultavasti suihkussa

Otat liian pitkiä suihkuja

Vaikka pitkät, kuumat suihkut ovat rauhoittavia, ne kuivattavat ihoasi vaikka käyttäisitkin kylmää vettä. Lisäksi säästät summia myös vesilaskussasi varsinkin jos maksat kulutuksen mukaan ja ympäristökin kiittää. Älä siis lotraa turhaan.

Jätät pesusienesi kylpyhuoneeseen

Käytätkö suihkussa pesusientä ja käytön jälkeen jätät sen jälkeesi suihkutiloihin? Ei ehkä kannattaisi. Kostea ja lämmin ympäristö on kuin tervetuliaisbileet lukemattomille bakteereille, jotka odottavat päästäkseen lisääntymään pesusienessäsi. Kun olet valmis, rutista vedet pois kunnolla ja jätä pesusieni kuivumaan kuivaan paikkaan muualle kuin suihkuun.

Hankaat ihoasi liian kovaa

Riittää, kun kuorit ihoasi kerran viikossa, niin kasvojasi kuin vartaloasikin. Siksi kannattaa vähentää hankausta suihkussa, ja jos käytät pesusientä tai -hanskaa, valitse pehmeämpi materiaali. Ihon luonnollisia rasvoja ei sovi hangata jatkuvasti liikaa pois.

Peset hiuksesi päivittäin

Pesemällä hiuksesi joka päivä peset pois myös hiuspohjan luonnollisia ja tarpeellisia öljyjä ja kuivatat päänahkasi. Tuloksena on ihon hilseilyä. Lisäksi mitä useammin hiuksiasi peset, sitä helpommin ne rasvoittuvat. Myöskään mahdollinen hiusvärisikään ei pidä liian säännöllisistä pesuista. Kannattaa kokeilla kuivashampoota välipäivinä!

Et pese kunnolla jalkojasi

On helppo ajatella, että jalkasi peseytyvät kun vain seisot suihkussa. Kannattaa kuitenkin antaa hetki kunnollista pesua myös varpaanväleille, ettei erilaiset sieni-infektiot ja ihosairaudet yllätä sinua.

Älä tee näitä virheitä suihkussa

Käytät liian vanhaa höylää

Kaipa tämä höylä vielä kerran ajaa asiansa? Ehkei sittenkään. Muistele, milloin viimeksi vaihdoit ihokarvanpoistohöyläsi terän ja jos joudut miettimään liian pitkään, on aika ostaa uusi. Vanha höylä on kasvualusta bakteereille ja jos aiheutat haavan, tulehdus on melkein taattu.

Skippaat suihkun treenin jälkeen

Vaikka olisitkin rättiväsynyt treenin jälkeen, jaksa silti vielä raahautua suihkuun. Hiki on kasa bakteereita, jotka aiheuttavat ihollesi ihottumaa ja aknea, jos et pese niitä pois.

Et lopeta suihkua kylmään veteen

Jokainen suihku kannattaa lopettaa tujaukseen kylmää vettä tai ainakin vaihdella lämpötilaa suihkun aikana kylmän ja kuuman välillä. Tämä kiihdyttää ihon pinnan aineenvaihduntaa ja verenkiertoa ja on yksi ratkaisu esimerkiksi selluliittiin. On myös tutkittu, että tämä auttaa stressiin ja parantaa vastustuskykyä. Kylmä-kuumahoidot ovat tuttuja varsinkin skandinaavisissa kylpylöissä ja hoidoissa.

Et kosteuta suihkun jälkeen

Vaikka se tuntuu välillä järjettömältä taakalta, kannattaa sutaista vartalosi joka puolelle sipaus kosteusvoidetta. Jalkoihin kannattaa käyttää hieman paksumpaa rasvaa. Kosteusvoide kannattaa levittää heti suihkun jälkeen kun ihosi on vielä kostea ja imee rasvan paremmin sisäänsä. Nykyisin on tarjolla myös spray-suihkeita, jotka nopeuttavat ja helpottavat tätä tärkeää toimenpidettä!

 

Lähde.