Näin pääsiäisen aikaan, kuten muinakin juhlapyhinä, ihmiset ovat herkällä, iloisella ja anteliaalla tuulella, joten juhlapyhinä lahjoitetaan myös eniten hyväntekeväisyyteen. Kenties se johtuu myös siitä, että kun juhlan aikaan kokoonnutaan viettämään aikaa perheen ja/tai ystävien kesken, niin ymmärretään miten onnekkaita me olemmekaan, ja haluamme antaa jotain takaisin ja auttaa heitä, joita ei ole siunattu samanlaisella onnekkuudella.

Ja hyvä näin.

Muina päivinä vuodesta lahjoitusten saaminen on hieman hankalampaa. Ihmiset ovat kiireisiä, väsyneitä, kärttyisiäkin, eivätkä he välttämättä halua pysähtyä ulkona viimassa kuuntelemaan, mitä Punaisen Ristin tai Unicefin lipaskerääjillä on sanottavanaan. Lahjoitusten toivossa järjestetään jopa konserttejakin, esimerkkinä Elämä lapselle -konsertti, jossa kerätään rahaa lasten ja nuorten hyvinvointia varten.

Jatkuvasti halutaan keksiä entistä luovempia tapoja, joilla saamme kontaktin tavallisiin ihmisiin ja sitä kautta lahjoituksia vähäosaisille. Nyt netissä leviää video, jossa näytetään, miten näinkin yksinkertaisella, mutta erittäin uniikilla tavalla saadaan vangittua ihmisten huomio ja saadaan täten heidät myös löysäämään kukkaronsa nyörejä. Videolla näytetään, kuinka julkiselle paikalle on pystytetty taulu, jossa lukee esimerkiksi ”Ruoki heitä” tai ”Vapauta heidät” ja sitten kun vedät luottokorttisi magneettinauhan taulussa olevaa aukkoa pitkin, leikkaat esimerkiksi leipäpalan tai katkaiset köydet vangitun käsistä samalla kun teet lahjoituksesi. Ihmisistä näkyy, kuinka vaikuttuneita he ovat. Katso alta video, miten luovalla tavalla ihmiset saadaan lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen!

https://www.youtube.com/watch?v=gCLRW88RhaA