Nopeimmat (ja malttamattomimmat) varaavat jo innolla ensi vuoden lomia. Välimeren seutu kutsuu matkailijoita miellyttävien lämpötilojen sekä kohtuullisien etäisyyksien vuoksi. Aina ei tarvitse lähteä Eurooppaa kauemmas hermoja lepuuttamaan. Siinä missä kaukokohteisiin joutuu matkustamaan parhaimmillaan yli kymmenen tuntia, Välimeren saarille lentää muutamassa tunnissa. Välimereltä löytyy paljon loistavia matkakohteita myös kokeneemmille matkailijoille. Etsitkö uutta matkustuskohdetta ensi vuoden lomalle? Katso tästä top 10 saaret Välimerellä ja nappaa matkavinkit talteen.

 

Välimeren top-10 saaret
Top 10 saaret välimerellä – Kekova, Antalya, Turkki

Antalyasta 170 kilometriä länteen sijaitsee pieni Kekovan saari. Vajonnut kaupunki kutsuu ihmettelemään muinaisia raunioita veden alla. Maanjäristyksen seurauksena vajonnutta kaupunkia pääsee ihailemaan pienistä veneistä käsin. Tämä saari aloittaa Top 10-saaret välimerellä kuvasarjan.

 

saaret välimerellä
Top 10 saaret välimerellä – Elba, Italia

Toscanan maakunnassa sijaitseva Elban saari on sinulle, joka nautit koskemattomista ja hiljaisista rannoista kirkkaan veden äärellä. Italialaiseen tunnelmaan pääset kävelyretkillä lukuisiin kyliin, jotka levittäytyvät kallioille rantojen tuntumassa. Elba lukeutuu top 10 saariin välimerellä.

 

Procidan saari välimerellä
Procida, Italia

Jos Napolin rauhattomuus ei ole sinua varten, voit paeta lähellä lepäävälle Procidan saarelle. Varsinkin, jos kala ja muut merenelävät ovat herkkuasi, sillä kalastus on saaren pääasiallinen elinkeino. Tarjolla on varmasti aina tuoretta ja korkealaatuista kalaa illallisravintoloissa. Kalastuselinkeino näkyy ravintoloiden lisäksi satamassa, jonka edustalla sadat kalastusveneet kelluvat. Saaren värikkäät ja rykelmänä nousevat talot ja rakennukset saavat sinut unohtamaan ruutukaava-alueiden arjen. Myös muiden, kuin kalan ystävien kannattaa vierailla tällä toimituksen mielestä välimeren top-10 saarella kauniiden maisemien ja mukavan ilmaston takia.

 

Majorca matkakohde välimerellä
Mallorca, Espanja

Listalla on oltava yksi unelmakohde helppoa rantaelämää ja vilkasta yöelämää kaipaavalle. Saari sopii loistavasti myös lapsiperheille, sillä aktiviteetteja on tarjolla runsaasti. Oletko varma, että vain yksi viikko riittää?

 

Sardinia paras matkakohde välimerellä
Sardinia, Italia

Välimeren toiseksi suurin saari tarjoaa jotain, mitä et heti tulisi ajatelleeksi: laskettelua ja hiihtoa! Saaren luonto on todella monipuolinen, ja tekemistä riittää: voit esimerkiksi ratsastaa tai purjehtia. Päivän huhkimisen jälkeen onkin ansaittua istahtaa runsaaseen illallispöytään ‒ ruoan on sanottu olevan taivaallista.

 

Hvar paras matkakohde
Hvar, Kroatia

Jopa Etelä-Ranskaan verrattu Hvarin saari sopii tasokasta rantalomaa etsivälle, joka haluaa nauttia kuitenkin myös kulttuurista. Hyvä ravintolatarjonta ja viiniviljelmät saavat myös kulinaristin suupielet kääntymään ylöspäin.

 

Sicily italian paras saari
Sisilia, Italia

Nyt pääsimme Välimeren suurimmalle saarelle. Sisiliassa pääset tutustumaan Euroopan korkeimpaan aktiiviseen tulivuoreen, Etnaan. Romanttista pakomatkaa suunnittelevien kannattaa suunnata Taorminan kaupunkiin ‒ kapeilla mukulakivikaduilla ei juuri autoja näy, ja kaupunki sijaitsee ylhäällä kalliolla, josta maisemat ovat sanoinkuvaamattoman kauniit. Ravintoloiden taso on huikea ja ne hyödyntävät paikallisia raaka-aineita.

 

Elafonissi saari välimerellä
Elafonisi, Kreikka

Kreetasta olet kenties kuullut ja siellä lomaillutkin, mutta Kreetan saariin kuuluva Elafonisi on tuntemattomampi helmi. Saari on kokonaan asumaton ja niin lähellä, että voit jopa itse kahlata sinne Kreetan saaren rannikolta ‒ tekeekö mieli kokeilla? Rantoja rakastava nauttii myös saaren suuresta uimarannasta, joka on Kreetan länsirannikon toiseksi suurin. Näkinkengät värjäävät upean valkoisen hiekan ruusunpunaiseksi.

 

Corsica saari välimerellä
Korsika, Ranska

Napoleonin syntymäsaari sijaitsee Nizzasta 200 kilometriä Kaakkoon. Saarella on useita vuoria, joita voit ihastella esimerkiksi bussimatkalla, jonka aikana bussi voi nousta pilviä korkeammalle. Vuoristojen ja luonnon vuoksi saari onkin oiva kohde pyöräilijöille ja patikoijille.

 

Santorini kreikan hieno saari
Santorini, Kreikka

Ei ole ihme, että listan ykköseksi kipusi Kreikan saari, tarkemmin ottaen Santorini. Tulivuoren räjähdyksestä muotoutunutta saarta pääset ihailemaan jo laivamatkalla lähestyessäsi satamaa, ja nähdessäsi korkealla levittäytyvät kuuluisat valkoiset talorykelmät. Saari on suosittu häämatkakohde, ja vaikket sellaisella olisikaan, niin Oian auringonlasku antaa tarpeeksi romantiikkaa lähikuukausille. Saarella kannattaa vuokrata mönkijä, jolla saaren kiertäminen onnistuu kätevästi.

 

Teksti: Sketsi.net
Kuvat: Places to see in your lifetime -sivusto