Pian on pääsiäinen. Kuten melkein jokainen juhlapyhä, sekin on suklaantäyteinen, ja kauppojen hyllyt täyttyvät varsinkin pääsiäismunista. Meille on kuitenkin hoettu joka tuutista, että suklaa on yksi epäterveellisimmistä, lihottavimmista ja koukuttavimmista asioista ikinä, joten sen syöminen on aina yhtä tasapainoilua nauttimisen ja huonon omatunnon potemisen välillä. Mutta täytyykö sen olla näin? Nykyisin, kun superfood-buumi on vallannut koko maailman Suomea myöten, on tuotu markkinoille valtava kasa uusia ainesosia ja reseptejä, jotta me herkkusuut voimme valita paremmin Mars-patukan sijasta.

Nyt voit tehdä itse suklaata, jota saa syödä – ilman huonoa omaatuntoa! Kokeile myös Jutta Gustafsbergin suosittelemaa herkkua eli raakasuklaata!

Raakasuklaakonvehteja teet helposti vaikka joka kodista löytyvällä jääpalamuoteilla. Jos sinulla on pieniä foliovuokia, ne käyvät myös. Suosittu ruokablogi Kinuskikissa on julkaissut herkullisen ja todella helpon reseptin, jolla pääset hyvin alkuun! Hifistellä voi sitten myöhemmin.

Ainekset, jotka tarvitset:

1 ½ dl kaakaovoita (raasteena)
1 ½ dl neitsytkookosöljyä
¼ dl hunajaa
1 ½ dl raakakaakaojauhetta
2 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
1 ½ dl kuivattuja marjoja

Laita kaakaovoi ja neitsytkookosöljy kulhoon ja lämmitä kuumassa vesihauteessa, kunnes ne ovat sulaneet nestemäiseksi. Sekoita joukkoon loput aineet. Tarkista makeus. Lusikoi seos foliovuokiin tai vaihtoehtoisesti muottiin. Muistathan kaapia seosta pohjaa myöten, sillä hunaja painuu kulhon pohjalle. Nosta foliovuoat tai muotti jääkaappiin, jotta suklaa saa jähmettyä. Nautiskele!

Suklaata, jota saa syödä ‒ kokeile Jutta Gustafsbergin suosittelemaa herkkua!

Tässä on loistava idea myös ystävänpäivälahjaksi, jos mielitiettysi tai paras ystäväsi on vannoutunut herkkusuu.

 

 

Lähteet: Jutta Gustafsbergin Facebook-sivu, www.kinuskikissa.fi