Tuliko eilen juhlittua ja tänään pitäisi raahautua kavereiden kesken sovitulle brunssille tai piknikille? Jos sää sallii, raikas ulkoilma tekee darraiselle kärsijälle hyvää, mutta ruuan voimaa ei sovi aliarvioida. Jos edessä on krapulainen brunssi, mukaan kannattaa napata herkkuja, jotka vievät darran tehokkaasti tiehensä. Niin kuin hyvin tiedämme, rapakon takana osataan loihtia kaikista sokerisimmat ja rasvaisimmat mätöt heikotuksen karkotukseen, joten ota nämä jenkkireseptit haltuun!

Parhaat krapularuuat ‒ kokeile näitä amerikkalaisia herkkuja

Ei ole salaisuus, että maapähkinävoi sekä erilaiset hillot ovat amerikkalaisten suosikki leivänpäällisiä. Mieluiten vielä yhdessä! Tämä suolaisen ja makean uskomaton kombo on suomalaisille vielä hieman tuntematon juttu arjessa, mutta varsinkin krapulaan sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Entä kun tämä yhdistelmä sivellään köyhien ritareiden päälle? vavavavumm! Katso resepti alta:

Köyhät ritarit maapähkinävoi-hillotäytteellä

n. 2dl maitoa
1-2 kananmunaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljauutetta
1/8 tl suolaa
8 palaa paahtoleipää
1,5 dl mansikkahilloa
6 rkl maapähkinävoita
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl tomusokeria

Sekoita ensimmäiset 5 ainesosaa keskenään kulhossa vispilällä. Asettele kaikki leivät pöydälle ja levitä mansikkahilloa neljän leipäviipaleen päälle. Levitä sitten maapähkinävoita lopuille neljälle leipäviipaleelle ja kokoa viipaleet päällekkäin niin, että sinulla on 4 kerrosleipää. Dippaa kaksi leipää varovasti maitoseokseen molemmin puolin. Lämmitä levy keskilämmölle ja tipauta paistinpannulle 1,5 tl rypsiöljyä ja asettele leivät paistinpannulle ja paista noin 2 minuuttia per puoli tai kunnes leivät ovat rapsakoita. Paista kaikki leivät samalla tyylillä ja viimeistele ripottelemalla niiden päälle tomusokeria. Nautiskele!

Parhaat krapularuuat brunssille

 

Pekoni-muna-juusto-vohvelivoileivät, ai että!

Jos tällä yhdistelmällä ei krapulla lähde niin ei millään! Pekoni ja munat ovat perinteistä aamiaisruokaa ja kun ne saavat kaverikseen juustoa ja koko komeus kietaistaan jenkkien rakastamien vohveleiden sisään, ei ihminen muuta tarvitse.

Resepti yhdelle: Paista kaksi viipaletta pekonia ja tee munakokkelia kahdesta kananmunasta. Voit joko tehdä vohveleita itse vohveliraudalla tai käyttää pakastettuja versioita. Paista 2 vohvelia paistinpannulla rapeiksi ja heitä joukkoon vaahterasiirappia. Kokoa pekonit, munakokkelit ja valitsemasi juusto toisen vohvelin päälle ja heitä toinen vohveli kanneksi. Paista koko komeutta vielä hetken pannulla miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut. Nam!

Kokeile näitä parhaita krapularuokia

The Desayunito: täytetyt bagelit

Mikä olisikaan enemmän amerikkalaista kuin bagelit? Suomessa ne tunnetaan nimellä rinkelit, ja niitä voi täyttää niin suolaisilla kuin makeillakin vaihtoehdoilla. Koska darrassa himoitsemme usein suolaista, valitsimme nyt nämä jopa hieman meksikolaiseen ruokakulttuuriin vivahtavat bagelit.

Bageleita/rinkeleitä
Kananmunia
Juustoraastetta
Avokadoviipaleita
Mustapapulevitettä
Salsakastiketta
Maissirelissiä

Valmista paistinpannulla munakokkelia ja ripottele päälle juustoraastetta. Halkaise rinkelit ja levitä mustapapulevitettä sekä salsakastiketta rinkeleiden toiselle puoliskolle. Toiselle puoliskolle levitä maissirelissiä. Kokoa toiselle puoliskolle munakokkelia, avokadoviipaleita sekä laita kanneksi toinen puolisko, mieluiten se jossa on maissirelissiä. Olet valmis!

Parhaita krapularuokia amerikkalaisittain

 

Munakado, mitä?

Koska kananmunat ovat missä muodossa tahansa parasta brunssiruokaa, kokeile niitä myös avokadon kanssa. Katso alta hurmaava kahden hengen resepti, joka ei edes aiheuta niin huonoa omaatuntoa. Tarvittaessa tuplaa tai triplaa annostukset!

2 kananmunaa
1 avokado
Suolaa ja pippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise avokado ja poista kivi. Leikkaa pieni pala pois avokadon puolikkaiden pohjista, jotta ne pysyvät tasaisesti paikoillaan kierähtämättä sivulle. Riko kananmunat kulhoon ja nostele munaa avokadon puolikkaiden koloihin haluamasi määrä. Yritä saada yksi keltuainen per avokadon puolikas. Aseta munakadot uunipellille ja paista keskitasossa noin 15 minuuttia. Lopuksi mausta suolalla ja pippurilla, halutessasi voit käyttää myös esimerkiksi tilliä.

Lähtevätkö nämä brunssiherkut toteutukseen?

 

 

Lähde.