Parisuhde on aika ajoin aikamoista nuoralla tanssimista. Vaikka olisit ollut kumppanisi kanssa yhdessä vuosia, parisuhteen kestävyys mitataan siinä, jaksatteko panostaa suhteeseenne tarpeeksi usein, onko teillä hyvät aikomukset ja rehellisyyttä toisianne kohtaan. Jos suhteen osapuolet eivät osaa ajatella yhteistä hyvää, suhde on ennen pitkää karikolla.

Muutoksia tapahtuu niin suhteessa kuin sen osapuolissakin, se on varmaa, mutta se merkitsee, haluavatko molemmat hyväksyä tämän ja toimia muutosten mukaan. Muutos ei ole aina huono asia. Jos sinusta on omassa tapauksessasi, osaatko olla asiasta toiselle tarpeeksi avoin?

Näistä merkeistä tunnistat itsekkään kumppanin.

Tuntuuko sinusta, että oma kumppanisi tuijottaa suhteessanne liikaa vain omaa napaansa? Onko kumppanisi itsekäs? Nämä 5 merkkiä paljastavat:

Hän ei ikinä pyydä anteeksi

Vaikka kumppanisi olisi kuinka tehnyt väärin ja vaikka hän tietäisi, miten paljon anteeksipyyntö sinulle merkitsisi, nämä anteeksipyynnön sanat eivät ikinä pääse hänen huuliltaan. Kumppanisi saattaa jopa käyttää sanoja ja lauseita, joissa kuvailee sinua liian vaativaksi, jopa hulluksi ja että sinähän lopulta tässä olit väärässä, kun oikein asiaa pyörittelee. Vaikka olisitkin vaikka suuttunut joskus turhasta, suurin osa ihmisistä haluaa silti hyvittää kumppanilleen sen, jos ei ollut tarpeeksi huomioiva tai teki väärin. Oli kyse pienemmästä tai suuremmasta asiasta. Toistuvaa asetelmaa, jossa kumppanisi ei osaa pyytää anteeksi ja keksii tekosyitä, kannattaa tarkkailla, sillä se yleensä viittaa siihen, ettei toinen edes halua oppia virheistään.

Kumppanisi epävarmuus vaikuttaa arkeenne joka päivä

Muista, että epävarmuus on pelon erikoistunut sukulainen. Se sulattaa yhteen ja käynnistää monia erittäin tuhoisia ja kielteisesti vaikuttavia tekoja. Kumppanisi epävarmuus aiheuttaa esimerkiksi hurjaa kilpailuhenkisyyttä, liioiteltua mustasukkaisuutta, huomiohakuisuutta, ahneutta, turhautumista ja jopa suuttumusta. Epävarmuus voi olla hyvin manipuloivaa ja kumppanisi voi itsekkäästi leikkiä uhria suhteenne kustannuksella.

Arvostus ja kunnioitus taas eivät näy arjessanne

Todella iso osa rakkautta on näyttää ja kertoa kumppanille tunteista, joita hän herättää sinussa, ja kuinka sinun päiväsi paranee kun saat piristää hänen päiväänsä. Jos näitä tunteita ei toiselle kerro tai näytä, mikseipä joka päivä jollain tavalla, niiden olemassaoloa ei voi juhlia ja se voi aiheuttaa toisessa epävarmuutta ja jopa sitoutumispelkoa.

”Voima” on epätasapainossa

Jos sinusta tuntuu, ettei sinulla ole ikinä sananvaltaa tai päätösvaltaa suhteenne asioissa, kumppanisi voi osoittaa asiassa itsekkyyttä, jos hän haluaa sanoa viimeisen sanan. Se voi tarkoittaa sitä, ettei kumppanisi luota sinuun tai hän ajattelee, että hän on asian hoitamisessa parempi. Suhteen ”voiman” ei ikinä pitäisi jakautua epätasaisesti. Jos tällainen ”mestari ja orja” -asetelma jatkuu pidempään, ”orjan” oma voima haalistuu, ja tekisikö oikeasti sinua rakastava, epäitsekäs henkilö tällaista?

Onko kumppanisi itsekäs? Nämä merkit kertovat.

Suhteessanne esiintyy sanallista ja henkistä väkivaltaa

Kumppanisi pitäisi olla sinulle voiman, rakkauden ja kasvamisen lähde, eikä toisen kuuluisi ikinä tieten tahtoen tehdä sinulle pahaa. Yleensä mieleen tulee ensin fyysinen väkivalta, mutta sanallinen ja henkinen sellainen on aivan yhtä paha merkki itsekkyydestä. Jos kuulet hänen suustaan jatkuvasti kielteisiä ja jopa haukkuvia sanoja itsestäsi, ja huomaat, kuinka hän, edes ajoittain, painaa sinua, taitojasi ja/tai haaveitasi alas, kannattaa miettiä, onko tällainen itsekkyys rakkautesi arvoista.

 

 

Lähde.