Tilanne: Istut pubissa tai terassilla kavereidesi kanssa nautiskelemassa olutta työpäivän jälkeen tai vaikka lauantaina päivällä ja puhelimesi soi. Ruudulla vilkkuu vaimosi/tyttöystäväsi/avovaimosi nimi ja tiedät heti, että hän haluaa tietää missä olet. Kenties hän tarvitsee apua jossain asiassa, ja sinun pitäisi mennä kotiin tai sitten sinun pitäisi hakea jotain kaupasta tai tytär/poika treeneistä. Tai ehkä hän ei vain katso hyvällä pubissa lorvimistasi.

Ehkä sinun tarkoituksenasi on oikeasti ottaa vain muutama töiden jälkeen ennen kotiinmenoa, mutta tiedät, että naisesi soittaa sinulle silti, että tulethan kotiin päivälliselle. Ja kun hän soittaa sinulle ja vastaat, juuri silloin taustalta kuuluu korviahuumaavaa mölyä, joka ei tietenkään lähde kavereistasi vaan joukosta 18-vuotiaita, jotka ovat juuri tilanneet lärvilautasen. Mutta sinä saat silti korvallisen palautetta naiseltasi.

Mies kehitti puhelinsovelluksen, josta vaimo ei takuulla pidä ‒ tuleeko tästä hitti?

Mutta et ehkä enää tulevaisuudessa! Brittimies Richard Hardy on nimittäin kehittänyt puhelinsovelluksen, Bardis Teleporterin, jonka avulla valitset haluamasi taustaäänet puhelimeesi puhelusi ajaksi, jottei puhelimen toisessa päässä oleva henkilö tiedä, missä oikeasti olet. Hardy kertoo, että idea lähti oikeasta tilanteesta, kun hän oli pubissa kavereidensa kanssa, joista yhden vaimo soitteli miehelle jatkuvasti. Mies ei voinut vastata, sillä vaimo olisi muuten saanut tietää missä mies viipyy ja perheriita olisi ollut luvassa. ”Aloimme vitsailla, kuinka voisimme muuttaa taustaääniä, jotta mies voisi vastata puhelimeen ja tästä idea sovellukseen lähti”, Hardy sanoo. Sovelluksen kehittämiseen meni aikaa viisi kuukautta.

Mies kehitti puhelinsovelluksen, josta vaimo ei takuulla pidä ‒ tuleeko tästä hitti?

Richard Hardy on Bardis Teleporterin kehittelyn takana.

 

Jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailujen lähestyessä Hardy uskoo, että tälle sovellukselle voi tulla todellinen tarve! Sovellus on lisäksi ilmainen, ja koska kavereiden kanssa hengailu on hyväksi terveydelle, sinulla ei ole enää tekosyitä jättää tuopilliset jätkien kanssa väliin. Kippis!

 

 

Lähde ja kuvat: theladbible.com