Oletko sinkku, muttet kenties haluaisi enää olla? Tai etsitkö pientä kevätromanssia, joka voisi jatkua kesällekin pienenä arjen piristyksenä? Nykyisin ei tarvitse enää onneksi vetää tarkkoja rajoja sille, mitä deittailulta haluaa, vaan deittisovelluksiin ja nettideittisivustoille voi rekisteröityä pilke silmäkulmassa ja katsella hieman ympärilleen, millaisia tyyppejä eteen astelee. Kun mielenkiintoinen ihminen osuu kohdalle, aika pian saa selville, etsiikö hän samaa kuin sinä, ja pyörät alkavat pyöriä joko eteenpäin tai vastaavasti isketään jarrut pohjaan. Oletko sinä jo astunut kyytiin?

Tarjolla on lukuisia erilaisia nettideittipalveluja ja deittisovelluksia, joita voi hyödyntää myös puhelimella. Oletko tullut ajatelleeksi, että Candy Crushin sijasta voisitkin junassa istuessasi näppäillä ihmisten deitti-ilmoituksia tai vastailla treffikutsuihin? Deittailetko ylipäänsä netissä? Nyt on vertailussa erilaiset deittisovellukset, katso vinkit alta!

Tinder

Onko Tinder-palvelu jo menneen talven lumia vai voisiko tästä sovelluksesta olla jotain hyötyäkin? Tinder on saanut paljon miinusta sen ulkonäkökeskeisestä toiminnasta, sillä kuvien perusteella joko pyyhkäiset tyypin oikealle jos pidät näkemästäsi tai vasemmalle, jos et halua kuulla mitään koko miehestä/naisesta. Palvelu on toki saanut hyvää palautettakin sen näppäryydestä, ja voit myös kirjoittaa etusivulle lyhyen (muista, lyhyen) kuvauksen itsestäsi. Miinusta annetaan myös siitä, että kuvat täytyy ottaa Facebook-tililtäsi mutta ei hätää, Facebook-seinällesi ei tule ilmoitusta Tinderin käytöstäsi. Tarjolla on nykyisin myös maksullinen Premium-versio, joka mahdollistaa esimerkiksi peruutuksen, jos vahingossa pyyhkäiset unelmiesi miehen tai naisen vasemmalle oikean sijaan. Palvelua on sanottu vain seksitreffipalveluksi, ja voit itse päättää, onko se plussa vai miinus Tinderille.

Badoo

Badoo on puhelimeen ladattava deittisovellus niin kuin Tinderkin, ja tämäkin palvelu on ilmainen, ja silloin saat ottaa yhteyttä kymmeneen ihmiseen päivässä. Badoota voi käyttää myös selaimella, jos puhelimen näpräys ei ole juttusi. Palvelun plussana on se, että se löytää sinulle sopivaa seuraa lähistöltä mutta se ei paljasta tarkkaa sijaintiasi muille käyttäjille. Voit toki myös jutella ihmisille, jotka asuvat toisessa kaupungissa tai jopa toisessa maassa. Pointtina on, että sijaintipalvelu pitää kuitenkin ottaa käyttöön. Badoossa on tarjolla maksullinen Supervoimat-palvelu, jonka avulla saat palvelussa lisää näkyvyyttä ja enemmän tietoja muista käyttäjistä. Plussaa on se, ettei sinun tarvitse heti lisätä kuvaa josset halua, mutta tällöin ei kannata myöskään odottaa yleisöryntäystä profiiliisi. Miinuksena palvelun kieli, sillä suomennokset ovat tönkköjä. Lisäksi palvelu lähettää viestejä sähköpostiin liian usein.

Hot or Not

Google Playn Hot or Not -deittisovelluksesta tulee ensimmäisenä mieleen, että ihmiset käyttävät sitä itsetuntonsa boosterina, ja jos sellaista etsii niin mikäs siinä. Palvelussa annetaan ratingeja eli luokituksia siitä, oletko siis hotti vai et. Palvelussa on nähtävillä myös ”Tykätyin” ja ”Kuumin” listat, joten tietynlaiset missi- ja mister-kisat ovat ilmeisesti jatkuvasti menossa. Palvelu on saanut miinusta siitä, että monet käyttäjät ovat paljastuneet varatuiksi ja siitä, että sovelluksen käyttäjät eivät ole niin aktiivisia kuin esimerkiksi Tinderissä. Jos haluaa mennä suoraan asiaan ja jos ulkonäkö on itsellesi se tärkein kriteeri, klikkaa itsesi arvioitavaksi.

Deitti.net Tutka

City-lehden kehittelemä deittisovellus toimii iPhone-puhelimilla, ja sen avulla etsit sinkkuja lähialueilta. Palvelun plussana on se, että jos olet esimerkiksi baarissa innokas puhelimen käyttäjä, voit sovelluksella etsiä seuraa vaikka samasta kapakasta. Sovellus perustuu gps-paikannukseen, ja kun löydät potentiaalisen juttelukumppanin, voit avata keskustelun. Kun lataat sovelluksen, saat tietyn määrän krediittejä keskusteluihin, mutta niiden loppuessa joudut maksamaan juttelemisesta, mikä on aikamoinen miinus. Voit toki itse valita monellako eurolla ostat krediittejä lisää. Plussana se, että voit tällä deittisovelluksella tappaa aikaa baarissa, jos siellä sattuu olemaan tylsää.

Zoosk

Zoosk on myös Google Playn deittisovellus, jossa voit Tinderin tapaan hakea sopivia kumppaniehdokkaita iän perusteella. Saat ehdotuksia, joiden hylkäämisestä ei mene kuitenkaan tietoa toiselle osapuolelle. Saat myös ilmoituksen, jos joku käyttäjä olisi halukas tapaamaan sinut. Nyt verkossa -valikossa näkyy paikalla olevat henkilöt, joiden kanssa voit aloittaa heti keskustelun. Plussaa on se, että voit vastaanottaa privaattiviestejä, jotka näkyvät Saapuneet viestit -valikossa. Deittisovelluksessa on myös SmartPick-toiminto, joka ehdottaa kerran päivässä sinulle sopivaa kumppania. Jos kiinnostut ja hyväksyt, tulee match kuten Tinderissäkin ja tieto lähtee luonnollisesti myös toiselle osapuolelle. Miinuksena se, että tässä kuten muissakin palveluissa etsitään kaikki keinot rahastaa käyttäjiä, sillä kaikkia viestejä et pysty lukemaan maksamatta kuukausimaksua. Mitä? Zoosk-palvelussa voi myös ns. ”kohottaa itseään ylöspäin” eli maksaa jotta näkyvyytesi on parempi. Tulee mieleen joku kilpailu niin kuin Hot or Notissakin. Lähtisitkö mukaan kisaan?

Aiotko kokeilla jotain näistä deittisovelluksista vai onko kaikki jo kokeiltu? Jos ei, nyt voisi olla hyvä aika tehdä vertailua itse, sopivasti näin lauantaina. Tsemppiä seuranmetsästykseen!

 

Teksti: Sketsi.net
Kuva: Google Play