Aku-Heikki Ilmari Hirviniemi on 32-vuotias näyttelijä, joka on puurtanut lukuisissa kaupunginteatterinäytelmissä sekä pienissä (ja myöhemmin hieman suuremmissakin) televisio- ja elokuvarooleissa. Parhaiten hänet muistetaan kuitenkin komediaohjelmista Putous sekä Kingi ja viimeisimpänä Saturday Night Live, joissa kaikissa hänellä on ollut useita rooleja suomalaisten viikonloppuiltojen hauskuuttajana.

He, jotka eivät ole Putousta tai Kingiä seuranneet, tässä lyhyt oppimäärä: Molemmat ovat viihteellisiä TV-ohjelmia, joissa kilpaillaan omilla sketsihahmoilla. Putouksessa esitetään joukolla erilaisia sketsejä sekä kilpaillaan samalla, kenen sketsihahmo voittaa ohjelman lopussa. Kingin keskiössä on kuvitteellinen laulukilpailu, jossa näyttelijät kilpailevat omalla hahmollaan ja yleisöäänestyksellä äänestetään, kuka hahmoista tippuu yksi kerrallaan pelistä pois. Putouksessa ja Kingissä yhteistä on esimerkiksi se, että molemmissa esitetään melko suoraan tai epäsuorasti julkisuudesta tuttuja henkilöitä, tai heistä on otettu ainakin vaikutteita.

Aku Hirviniemen Putous-hahmoista on ollut paljon puhetta mediassa ja ne ovatkin saaneet suuren suosion. Mutta mitkä Putous-sketsihahmot ovat olleet kaikkein suosituimpia? Kokosimme Aku Hirviniemen hauskimmat sketsihahmot ‒ mikä näistä on sinun suosikkisi? Alla olevat hahmot eivät suinkaan ole hauskuusjärjestyksessä, sillä näiden välillä emme vain osanneet päättää!

Marja Tyrni

Hirviniemen ensimmäinen Putouksesta tuttu sketsihahmo Marja Tyrni oli vanhempi rouvashenkilö, jonka tunnuslauseena oli ”Suut makiaks!”. Tämä suorasanainen rouva asui Pallivahan kartanossa ja rempseydellään vakuutti katsojat niin, että voitti vuoden 2010 Putouksen sketsihahmokilpailun! Tyrni julkaisi myös oman Tortturalli-levynsä toukokuussa 2010 ja rouva sai myös oman Marja Tyrnin Joulushown.

Aku Hirviniemen hauskimmat sketsihahmot ‒ mikä näistä kolmesta on sinun suosikkisi?

Timo Harjakainen

”Valvova rakennusmestari” Timo Harjakainen oli Hirviniemen vuoden 2011 Putous-sketsihahmo, ja silloin kuultiin joka puolella hokemaa ”Firman piikkiin”. Harjakaisen hieman vinksahtanut ulkomuoto saattaa hämätä katsojaa luulemaan, ettei mies saa suustaan kahta sanaa, mutta lipeväkielinen ja äänekäs raksamies heitti vitsiä siihen malliin, että tuli finaalissa toiseksi sketsihahmokilpailussa.

Aku Hirviniemen hauskimmat sketsihahmot ‒ mikä näistä kolmesta on sinun suosikkisi?

Usko Eevertti Luttinen

Voiko pappi olla syntinen suustaan? Kyllä voi, kun katsoo Hirviniemen kolmannen kauden Putous-hahmo Usko Eevertti Luttista. Sananmuunnoksistaan tunnettu blondi pappi ei turhia häpeillyt ja ”Sitähän sää kysyit” kuultiin silloinkin, kun mitään ei kysytty. Niin katsojilla kuin juontajallakin korvat punehtuivat useammin kuin kerran, kun Luttinen pääsi vauhtiin, ja hänen sanavarastoonsa kuuluivat muun muassa ”Ruskapunkku”, ”Hintava pappi”, ”Hullun piirteet” ja ”Arvon penaali”. Sorvan kylästä isolle kirkolle matkannut pappimme voitti myös Putouksen kaikkien aikojen sketsihahmojen äänestyksen.

Aku Hirviniemen hauskimmat sketsihahmot ‒ mikä näistä kolmesta on sinun suosikkisi?

 

 

Mikä näistä kolmesta hahmosta on sinun suosikkisi? Vai onko lempihahmosi joku muu Aku Hirviniemen sketsihahmo, jota ei tässä mainittu? Esimerkiksi Samppa Linna tai Slaikka Gustafsson?

 

 

Kuvat: akuhirviniemi.fi, radionova.fi