Nyt se siis tapahtui. Se Oikea päätti syystä tai toisesta jättää sinut. Voimme vain toivoa, että tämä tapahtui kasvotusten eikä tekstarilla, Facebook-viestillä ‒ tai pahimmassa tapauksessa muistilapulla, niin kuin jokainen Sinkkuelämää-fani todisti Carrielle käyvän. Älä huoli, me kaikki olemme joutuneet kokemaan saman, ja me kaikki joudumme käymään tietyt vaiheet läpi. Vasta niiden jälkeen voimme lakata miettimästä pakkomielteisesti, oliko eron syynä taipumuksemme kuolata ja kuorsata unissamme.

Videolta näet viisi vaihetta, jotka nainen käy läpi eron jälkeen. Seuratessani vuosia oman ystäväpiirini suhteiden kiemuroita voin allekirjoittaa tämän täysin, tosin vaiheiden järjestykset voivat vaihdella. Meillä kaikilla on se kaveri, joka raahaa uuden karhean (ja karvaisen) poikaystäväehdokkaansa näytille ennen kuin entisen treenikassi on piilotettu näkyviltä, ja se kaveri jolta pitäisi kieltää sosiaalisen median käyttö kokonaan. Ainakin sen shottilautasen jälkeen. Nämä eron tuskalliset, nolot, lihottavat ja lopulta voimaannuttavat viisi vaihdetta löydät alapuolelta.

5 eron jälkeistä vaihetta ovat:

Totaaliromahdus. Tieto iskee vasten kasvojasi juuri silloin, kun sitä vähiten odotat. Esität miehelle kaiken olevan OK, kunnes jäät yksin suljettujen ovien taakse. Ben ja Jerry ovat ainoat miehet, joita haluat nähdä tällä hetkellä, ja romanttisten komedioiden katsomisella on kaksi tarkoitusta: Saada sinut rypemään itsesäälissä tai antaa kohde kasvavalle vihallesi.

Laastarisuhde. On aika lähteä baariin iskemään mies, ja hän on jompikumpi seuraavista: Tuttu kaverisi, jonka tiedät lähtevän mukaasi helposti, ja josta olet aina halunnut ottaa enemmän selvää tai tuntematon lihaskimppu, jonka ainoa tarkoitus on pönkittää pirstaloitunutta itsetuntoasi.

Stalkkaus netissä. Mitä, kehtaakin lähteä ”kauan kaivatulle sinkkulomalle jätkien kanssa”. Mitä, hänellä on jo uusi suhde? Selvä, muutkin osaavat pelata tätä peliä. Taidanpas lisäillä muutaman kuvan Facebookiin eilisen lihaskimpun kanssa.

Itsensä kokoaminen. Elokuville raivoamisen sijaan on fiksumpaa laittaa se energia timmimmän kropan hankkimiseen. Tunteet alkavat väistyä järkeilyn tieltä. Ainakin melkein. Sosiaalisen median tilisi täyttyvät sinua inspiroivista ja muista ärsyttävistä voimalauseista.

Voitto. Jäätelöllä kerätyt kilot on sulatettu. Muutamaa tyyppiä deittailtu. Onnekkaimmat törmäävät vasta tässä vaiheessa eksäänsä ‒ parhaassa tapauksessa raikkaana ja huoliteltuna. Ei ole enää tarvetta esittää, paitsi luonnollisesti muutamaa valkoista valhetta ei lasketa.

Kuulostaako tutulta? Käykö kenties miehille näin? Katso videolta eron eri vaiheet.

Teksti:sketsi.netin toimitus