Sosiaalisen median voimalta ei voi nykyään välttyä, ja olet saattanut itsekin huomata, kuinka usein kätesi lentää puhelimelle, kun joudut esimerkiksi jonottamaan tai muuten vain odottamaan jotakuta. On vaikeaa keskittyä vaikka katselemaan ympärilleen, kun arjessa on muutenkin kiire, ja bussin odottelun ajan voit hyvin vastata muutamaan viestiin tai tarkistaa sähköpostisi. Nyt kun on muutama minuutti ylimääräistä aikaa.

Teknologian ja somen käytön vastapainoksi monet ovat alkaneet tietoisesti vältellä puhelimensa käyttöä ja keskittyä itse hetkeen. Tämä on vain hyvä asia, ja hetkessä eläminen, mindfulness, on jopa muotia tänä päivänä. Mutta kaikkien meidän on myönnettävä, että joskus puhelin voi pelastaa meidät monestakin pulasta. Luonnollisesti esimerkiksi silloin, kun autosi hajoaa tielle, mutta myös monesta sosiaalisesti epämiellyttävästä tilanteesta. Alle listasimme 15 sosiaalista tilannetta, joissa puhelimesi pelastaa sinut ‒ kuulostavatko nämä tutuilta?

1. Kun kampaaja/parturikäyntisi kestää kauemmin kuin ajattelit, eikä sinulla ole enää mitään puhuttavaa parturisi kanssa.

2. Kun menet eksäsi kaverin juhliin näyttääksesi kaikille, että olet niiiin yli suhteesta, mutta huomaat jääväsi huoneeseen kolmistaan eksäsi ja hänen uuden kumppaninsa kanssa. Kiusallista.

3. Kun olet juhlissa, joissa tunnet vain yhden tai kaksi tyyppiä, ja jäät yksin tuntemattomien kanssa, eikä teillä ole mitään puhuttavaa. Varsinkin suomalaisessa kulttuurissa hyvin inhottava tilanne, ellette kaikki ole humalassa. Näitä tilanteita varten on puhelin ja boolikulho keksitty.

4. Kun menet treffeille ja saavut ravintolaan ennen deittiäsi, ja istut yksin kahden hengen pöydässä. Tarjoilija odottaa. Sinä odotat. Tuleeko hän edes??

5. Kun odotat vuoroasi pankissa/salongissa/hierojan vastaanotolla/hammaslääkärissä ja olet lukenut jo kaikki tarjolla olevat lehdet. Keskustelun aloittaminen vierustoverin kanssa ei tule kuuloonkaan.

6. Kun odotat salilla omaa vuoroasi esimerkiksi tietylle laitteelle tai kyykkyräkkiin, etkä halua tuijottaa kanssatreenaajia. Sehän olisi epäkohteliasta.

7. Kun olet melko ahtaassa metrossa tai bussissa, etkä halua ottaa keheenkään katsekontaktia. On helpompi selailla puhelinta vaikka huomaisitkin, ettei sinulla ole kenttää. No, voithan aina selailla vaikka kuviasi.

8. Kun odotat jotain ihmistä varsinkin julkisella paikalla. Hmm, olenkohan edes oikeassa paikassa?

9. Kun olet TODELLA surkeilla ensitreffeillä, ja laitat viestiä kaverillesi, jotta hän voisi pelastaa sinut tilanteesta jollain keinolla. Tietenkin kerrot treffikumppanillesi, että sinun on vain PAKKO vastata saamaasi viestiin. Ethän halua olla röyhkeä.

10. Kun näet jotain niin erikoista, että sinun on otettava siitä valokuva välittömästi. Eihän kukaan muuten uskoisi sinua.

11. Kun sinua yritetään iskeä baarissa, eikä sinua voisi vähempää kiinnostaa. Ehkä toinen tajuaa sen, kun vastaat hänen kysymyksiinsä ynähtelemällä ja selailet puhelintasi? Toivottavasti.

12. Kun joudut keskelle keskustelua, josta sinulla ei ole mitään hajua eikä myöskään mitään kommentoitavaa. Muut ovat niin keskittyneitä keskusteluun, etteivät he edes huomaa, kun kaivat puhelimesi esille.

13. Kun heräät kostean illan jälkeen uuden tuttavuuden vierestä, ja hän vielä nukkuu etkä sinä uskalla nousta sängystä.

14. Kun näet kadulla/kaupassa tuttavasi, jonka kanssa et vain halua vaihtaa kuulumisia. On helppo tuijottaa puhelimeen ja teeskennellä, ettet huomannut häntä. Kätevää.

15. Kun olet yksin baarin vessajonossa. Seuraukset voivat tosin olla melko kohtalokkaat, jos satut olemaan kovassa humalassa.

Kuulostavatko nämä tilanteet tutuilta? Keksitkö itse lisää?

 

 

Lähde.