Meidän, jotka kuulemme normaalisti, on vaikea ajatella elämää ilman kuuloaistia. Mieti, ettet ikinä kuulisi musiikkia, rakkaasi ääntä, lapsesi naurua tai luonnon ääniä. Monelle meistä täydessä hiljaisuudessa oleminen väliaikaisestikin on hermoja raastavaa, ja päädymmekin usein laittamaan esimerkiksi TV:n tai radion taustalle pauhaamaan, jottei kotonamme olisi niin hiljaista.

Nyt netissä on levinnyt video, jossa näytetään koskettava hetki, kun kuuro nuori nainen saa vihdoin kuulonsa takaisin. Videon nainen, nimeltään Andrea Diaz, sai sisäkorvaistutteen, eli hänen korvaansa istutettiin kirurgisesti elektroninen laite, joka korvaa vaurioituneen sisäkorvan toiminnan. Se toimii siten, että se poimii ja käsittelee ääniä ja toimittaa ne suoraan aivoille.

Koskettavalla videolla Andrea ei voi olla purskahtamatta itkuun, kun hän kuulee itsensä ja toiset ensimmäistä kertaa. Kun häneltä kysytään, millaiselta äänet tuntuvat ja ovatko äänet esimerkiksi liian kovia, hän vastaa että se tuntuu omituiselta. Hän kuulee ensimmäistä kertaa myös äitinsä sanovan hänelle, että hän rakastaa tätä. Andrea vahvistaa, että äänet ovat tosiaan kovia, joten hänen istutettaan säädetään sopivammaksi.

Kun Andrean poikaystävä, joka ensin istuu vain hiljaa, varmistaa, että hänen tyttöystävänsä kuulee hänet, hänellä on asiaa, joka takuulla saa Andrean entistä enemmän kyyneliin. Onko Andrea valmis kuulemaan kosintansa? Mies polvistuu ja kysyy häntä vaimokseen, ja vastaus on tietenkin itkuinen kyllä. Katso alta video herkästä hetkestä, joka saa sinutkin kyyneliin.

https://www.youtube.com/watch?v=H6QWSBz2sys