Freestyle-rullaluistelu on uusi urheilumuoto, jossa taitavat kilpailijat ottavat toisistaan mittaa tekemällä toinen toistaan vaativampia temppuja rullaluistimilla. Kilpailussa luistelijat temppuilevat pienistä keiloista rakennetulla radalla omavalintaisen musiikin tahdissa. Tuomaristo antaa pisteitä näyttävyyden ja temppujen vaikeusasteen perusteella. Uusi nouseva laji on alkanut kerätä ansaitsemaansa huomiota sosiaalisessa mediassa ja ihmiset jakavat lajin huippujen lisäämiä taidokkaita freestyleslalom-videoita toisilleen.

Freestyle-luistelun ehdottomiin huippuihin kuuluu Venäläinen Sofia Bogdanova, joka on tuttu näky freestyleluistelu-kilpailuissa ympäri maailman. Nuoresta iästään huolimatta Bogdanova on ehtinyt voittaa useita Euroopan- ja Maailmanmestaruuksia Junioreiden sarjassa. Kauden 2015 päätteeksi Bogdanova palkittiin vuoden parhaana nuorena Freestyle-luistelijana:
– Rakastan matkustella ja nähdä uusia kaupunkeja ja kulttuureja. Vuodelta 2015 mieleeni jäi erityisesti Euroopan mestaruuskisat Italiassa ja PSWC-kilpailu Ranskassa. Kiitos järjestäjille kisojen uskomattomasta tunnelmasta ja tuesta faneilleni ympäri Euroopan, Sofia Bogdanova kommentoi onnistuneen kauden 2015 jälkeen Worldslalomseries.comille.

– Vuonna 2016 haluan kilpailla uusissa kohteissa ja näyttää entistä parempaa luistelua uusine temppuineen. Odotan innolla tulevia koitoksia ja päätavoitteeni on tietysti voittaa Maailmanmestaruus 2016, Bogdanova kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Nuori naisenalku selvästi teki mitä lupasi, sillä juuri päättyneissä CFWC-Freestyleluistelun Maailmanmestaruuskilpailuissa Bogdanova voitti Junioreiden Mestaruuden. Katso Freestyleluistelun MM-finaalin 2016 top4 suoritukset seuraavalta videolta:

Pystyisitkö itse samaan? Jaa uskomattoman taidokas video myös kavereillesi!

World Slalom MM-kilpailun Junior sarjan Top4:
1. Bogdanova Sofia
2. Czapla Justina
3. Mokeeva Elena
4. Navratilova Hana