Äitienpäivä lähestyy jälleen kovaa vauhtia ja maailman parhaita äitejä on syytä muistaa arvoisellaan lahjalla. Mitä äidit sitten todella toivovat äitienpäivälahjaksi? Äidit ovat tietenkin yksilöitä, joten mieltymyksiäkin on erilaisia. Seuraavassa kuitenkin muutamia varmoja äitienpäivän lahjavinkkejä, joilla harvemmin astut harhaan tänä tärkeänä päivänä.

Monet ajattelevat että kukat ja suklaa on paras mahdollinen äitienpäivälahja. Tämä ei kuitenkaan useimmiten pidä paikkaansa, sillä äidit pitävät hieman persoonallisimmista tai syvällisemmistä lahjoista. Lue lahjavinkkejä alapuolelta ja nappaa pisteet kotiin lastesi äidiltä.

Käsintehdyt äitienpäivälahjat
Käsintehty lahja on aina plussaa vaikka et olisikaan picasson tasoinen taiteilija. Äidit arvostavat aikaa ja vaivaa, jota olet nähnyt lahjan eteen. Jos kuitenkin päätät ostaa jonkun lahjan, vaikkapa äidin toivomuksen perusteella tai omaan makuun luottaen, mikset lisäisi lahjaan käsintehtyä korttia tai koristetta? Tämä ajaa usein saman asian ja antaa vaikutelman, että äitienpäivälahjaan on panostettu toden teolla.

parhaat äitienpäivä lahjat

Kodin siistiminen
Valitettavan usein kodin siivous on äidin harteilla. Tänä hienona merkkipäivänä äidit toivoisivatkin kodin olevan siisti. Mikset siis yllättäisi äitiä siivoamalla asunnon omatoimisesti niin, että kaikki pinnat kiiltävät lattiasta kattoon ja äiti saisi kerrankin vain rentoutua kämpän ollessa siisti. Tähän lahjaan pääsevät myös perheen lapset osallistumaan omalla siivouspanoksellaan. Monen äidin mielestä puhdas koti on varmasti paras mahdollinen äitienpäivälahja.

Yllättävä äitienpäivälahja
Mieti äidille sopivan yllättävä lahja, jota hän ei osaa odottaa. Jos äitisi tai lastesi äiti odottaa kukkia ja suklaata, valitse mielummin hemmottelu esimerkiksi kasvohoidossa tai kuumakivihieronnassa. Ostitko hoidon lahjaksi viime vuonna? Yllätä lastesi äiti romanttisella hotelliviikonlopulla tai hienolla ravintolaillallisella teatterin tai musikaalin kera. Tapasitteko jossain muussa kaupungissa tai risteilyllä? Mikset järjestäisi matkaa tähän nostalgiseen paikkaan äitienpäiväksi.

Vaikka äitienpäivälahjat ovat aina mukavia, materiaali ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa. On hyvä muistaa että äidit ovat usein aktiivisesti mukana perheen arjessa. Pesemässä pyykkiä, auttamassa lapsia pukeutumisessa ja koulutehtävissä, vaihtamassa vaippoja ja kuten aiemmin mainittua, siivoamassa. Äitienpäivänä äideille tulisi antaa oma rauha rentoutua ja tehdä asioita oman mielen mukaan. Joskus se tarkoittaa lasillista viiniä ja ihanaa kylpyä/ saunaa tai oman lempisarjan tai typerän hömppäleffan katsomista sohvalta peiton alta vailla kiirettä ja velvollisuuksia.

Vielä viimeinen vinkki äitienpäivän varalle. Ennen varsinaisen lahjan antamista moni äiti arvostaa pitkään nukkumista ja aamiaisen saamista vuoteeseen. Valmista siis lastesi äidille herkullinen ja terveellinen aamupala ja tarjoile se sänkyyn äidin vielä heräillessä kaikessa rauhassa. Tämä voi monen äidin mielestä olla paras mahdollinen äitienpäivälahja.